robot, od nuly.

X

x64

Guest
Ahoj,

Jsem pracující na robota, který dostává pohyb příkazy ze to je dálkové ovládání.Chci používat mikrokontroléru na robot přeložit příkazy do pohybů, velmi, velmi jednoduchý, ale protože nejsem elektronika guru (velmi lehké znalosti), musím se zeptat na tyto otázky:

Za prvé: chci příkazy z kontroly, kterou mají proměnné délky bitů, například 4 bajty.Pak jsem třeba nějaký okruh nebo čip na přelomu těchto 4 bytů do 32 / L státy H na 32 dráty, a tak jsem je pást na motory a zbraně.Co je to za obvod to pro mě, převod do sériové paralelní?

Za druhé: Jaké mám použít mikrokontrolér v této době, jen aby vedl velmi jednoduchý 3-4 nebo 5 byte příchozí data na okruh, který umožňuje paralelní bytů pro použití motorů a zbraní?

Pošlu další otázky na tento post.
Díky moc.

Co myslíš tím 4 bajty dat.Jak budou data předávat.Je to bezdrátové ovládat své Robo a jaký je typ komunikace.

Jaký druh motorů plánujete použít.Servo nebo DC.Servo by vyžadovalo PWM zatímco DC, H Bridge by být dostačující.

Vy opravdu potřebujete, aby zvolili tento závislosti na celkové hmotnosti vašeho Robo.

Je-li bezdrátový přenos je žádoucí, máte možnosti pro to znovu.RF, ZigBee apod. Volba závisí na rychlosti přenosu dat a vzdálenost, která se očekává.

Existuje spousta věcí, jako jsou tyto, že musíte být jasné, s před pokusem o vybudování projektu.

Co se týče jako správce jde Navrhoval bych vám začít s 8051, nebo dokonce 8 bitů PIC nebo ATmega podle toho, co vám vyhovuje.

Sachin

Díky Sachin.

Je tu jedna věc, musím nejprve vědět: Jaké MCU je nejpohodlnější pro C / C programování?To je první faktor pro mě.A MCU, který je nejjednodušší program, není tak složité desek, nebo dokonce diskrétní programátory.

A také, já jsem s použitím DC motory.Mám v plánu předat robot států, stav každého motoru nebo čidlo, je uvedeno v on / off jako 1 bit dat.Tento robot současnosti nemá více než 3 motory a několika senzory, takže všechny bity dohromady tvoří méně než 4 bytů, v této době ještě méně než 2 byty.

Chci dostávat 2 nebo více bytů dat s robotem, a šířit ji, protože každý bit na drátu, jako to, co SIPO UART dělá, a pak se tyto dráty na různých senzorů a motorů.Tímto způsobem jsem měl možnost rozšířit senzory a motory přidáním dalších UART a rozšiřuje data velikosti je to program.

Další věc, co potřebuji vědět je to, že se tyto signály zůstanou na výstupy UART, nebo jsou ztraceny, jak jsem zastavit odesílání dat do UART?Chci říct, pokud chci, aby si vede jeden motor na, bych měl mít zaslání potřebných bitů pro UART nebo stačí to udělat jednou a UART drží signál, jako flip-flop dělá?

Díky moc zase Sachin

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back