ROUND ROBIN PROVÉST RTOS

A

Artem

Guest
Má někdo ví, otevřená RTOS pro AVR ATmega 128, které se provádí Robin kolo typ plánování (Pokud nejsem špatně - implicite plánování úloh na plátek kvantové čas a priority úkolu)

RTOS to vím, že neprovedou, že:
MUCOS a NUT / OS

Round-robin je plánování strategie, aniž by priority nebo v jiných slovech, kde každý úkol (procesy, zařízení atd.), má stejné šance získat přístup ke zdroji.
RTOS?

Může být družstevní
RTOS jste měl na mysli?Tento typ je implicitní RTOS plánování úloh.

Zkontrolujte, zda tento článek:
http://www.embedded.com/2000/0009/0009feat4.htm
Třeba funkčnosti tohoto OS bude stačit váš úkol.Ace-X.

Nazdar

No mám na mysli round-robin plánování.
Důvodem je, musím provést neviditelné rescehduling bez vyvolání něco jako čas fiunctions OS zpoždění v kódu, protože
MCU jsem navrhování bude vykonávat úkoly, běžící na 4.5 pri stejné, takže bych se raději OS o novém uspořádání je na základě kvantově timeslice namísto použití explicitní příkazy OS.

RTOS will satisfy your needs.

Pak nějaký preventivní
RTOS uspokojí vaše potřeby.Zapne úkoly transparentně.Jen přidělit stejné priority pro každou úlohu v systému.

Ace-X.

Není to tak u všech OS.Dovolte říct, že jsem analyzovala NUT / OS a MUCOS
pro NUT / OS je možné definovat nitě stejné, ale pri RTOS se nezapne kontextu - nit by se s tím vypořádat.MUCOS ani neumožňuje stanovit úkoly se stejnou pri a změnu kontextu s nízkou pri úkolů bude dělat, když se vzdává vysoké pri kontrole CPU
nebo přes semafor, mutex fronty, nebo přímo zavolat nebo plánovač časového zpoždění - to je úkol explcit řízené souvislosti spínač pro úlohy se stejnou nebo pri úkolu s nižším pri.

Musel jsem se podívat na aty fórum MUCOS yahoo, a jeden chlapík provedena wrapper nad jádrem, které přepíná úkoly jeden po druhém, aniž by explciti volání jádra.Ale toto řešení není ideální, jak je doba realizace determinsitic není (až na některé rozšíření samozřejmě) a výkon časového úseku pro daný úkol (kvantová) není upravena na základě úkolu prioritu.
Chtěl bych mít plánovač podobné Windows nebo Linux.

[quote = "artem"] Není to tak u všech OS.Dovolte říct, že jsem analyzovala NUT / OS a MUCOS
pro NUT / OS.

Mám zkusit zvolit RTOS pro každodenní použití na MCU AVR.Takže to, co je NUT / OS - jaký je Váš názor na to a kde lze najít zdroje a popis (je-li poslední RTOS, že náklady)
S pozdravem.Petrick Andrew.

Projekt Ethernut je hostována na http://ethernut.de/en/index.html
schémata a software je zdarma, Implementace Ethernetu,
TCP / IP ...

avrfreaks také seznam RTOS pracuje na atmel AVR
MUCOS je zde uveřejněných a port pro AVR, ale royality není zadarmo

Také zkusit své štěstí zde:
hxxp: / / www.elektroda.pl/eboard/viewtopic.php?t=36952&highlight=tiny rtos

s pozdravem

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back