Rozdíly fáze hluku VCO a úzké smyčky PLL?

D

dd2001

Guest
Ahoj, milí Některé listu: dát syntezátor úzké smyčky fázový šum, např.-110dBc na 1MHz, a SpectreRF může měřit VCO fázový šum v otevřené smyčce stavu, moje otázka je: 1. Co je diffrence z těchto dvou měření? a jak se měření fáze cyklu Zavřít hluk? 2. Proč používat uzavřené smyčky fáze hluk? 3. Relationaship těchto dvou fází zvuky? Díky.

Jen obecné prohlášení: přemýšlet o tom, PLL jako zesilovač, který pracuje na fázi spíše než napětí a přemýšlet o tom, jak VCO šumový generátor. Když zavřete VCO ve smyčce efektivní fáze hluk je snížen faktor rovná smyčky zisk PLL ... ... dostal nápad? nathan

Nathan Díky. Máte na mysli: 1. Pokud hluk měřit fáze z výstupů PLL, jeho hodnota je menší než výstup z VCO je. protože tam je zisk v PLL smyčce, další přírůstek, menší fázový šum. 2. Vzhledem k tomu, fáze / Freq detektor, nabíjecí čerpadlo, Loop filtr, prescaler, všechny ty bloky přispívají k šumu na výstupu PLL, je fáze hluk PLL VCO stále nižší, než je obecně duot aby tam je smyčkový zisk? 3. Změřte VCO fázový šum je poněkud SIMPE však celá smyčka PLL simulace v SpectreRF je impossibale, dokonce Hspice, Hsim, UltraSim, žádný z nich může simulovat celý PLL smyčky, jak se můžeme dostat blízko smyčky fáze hluk? Jakákoliv metoda, nářadí? Díky.

Některé odpovědi: 1. Není to tak jednoduché: VCO je jen jedním z prvků PLL. Při zavírání vedení (to je jasné, proč používáme PLL místo pro holé VCOs?) V PLL hluku je formován přenosové funkce PLL. Vzhledem k tomu, převod VCO funkce je horní propust typu, existuje určitá posun od dopravce, u kterého je hluk VCO řezané ven. 2. Každý blok ve smyčce followes stejné pravidlo (kromě toho, že funkce převodu je odlišný v případě, že blok je v první cestu nebo v zaostalých jeden). 3. Způsob, jak použít k předpovědi, fázový šum je obvykle s přenosem každého bloku, počítá s pomocí matematiky nástroje. Jedná se o opravdu vlastní nástroje, a myslím, že to neexistuje soething k dispozici, ale možná se mýlím. Já doufám, že to může pomoci Mazz

Mazz Můžeme konstatovat, že fáze hluk PLL je obvykle lepší než VCO je obecně? Užší šířku pásma, větší lépe fázový šum. Pokud moje VCO nesplňuje specifikace, však může můj PLL splňovat specifikace. (Datasheet od seznamu pouze uzavřené smyčky specifikace fázový šum.) Díky

Můžu příklad: VCO fázový šum: @ 1 kHz od nosné = -40 dBc @ 10kHz od dopravce = -80 dBc při 100 kHz od nosné = -100 dBc-li řádně navrženy můžete získat: PLL fázový šum @ 1kHz od dopravce = - 70 dBc @ 10kHz od dopravce = -78 dBc při 100 kHz od nosné = -100 dBc se smyčkou pásma asi 15/20 kHz. K dispozici je byt uvnitř smyčky šířku pásma a ze smyčky pásma šumu VCO je vidět na výstupu PLL. Obvykle spec jsou uvedeny v "chytrý" způsob. V našem příkladu @ 10KHz a při 100 kHz, nebo ještě lépe, jako integrovaný fázový šum nad 1KHz-10MHz. A nemůžete zvětšit příliš šířku pásma pro přinejmenším ze dvou důvodů: prvním je to, že budete omezena hlukem VCO (opět), druhá je, že můžete zapomenout ani na podvržené vytvořené referenčním kmitočtu (částečných pokud PLL není celé číslo jedna), který nebude filtrovat, zda smyčka pásma je příliš velký. Je to jen příklad, ale možná objasnění toho, co v praxi je hotovo. Doufám, že to může pomoci. Mazz

Mazz, díky. Uděláte jasný obrázek o mě. Ještě jednou díky.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back