rozlišování mezi 8086 a 8088 mikroprocesory

T

Tulipmania

Guest
Potřeboval jsem napsat kus kódu, který kontroluje mikroprocesor platforma funguje dál.Kód je říci, je-li simulatd na 8088 procesoru nebo 8086 jeden.
Mám nápad, ale jsem zmatená s prováděním.Klíčem k tomuto problému je pomocí instrukce fronty jako délka se pohybuje zhruba v 8088 z 8086.
16-bit čipy se liší od svých 8-bit bus verze v jejich Bus rozhraní jednotky.Výuka fronty na 16-bit čipy je 6 bajtů dlouhé, zatímco na 8-bit verze je 4-bajty dlouhé.Chcete-li test délku výuky fronty, budeme psát rutinu, která mění pokyn 5 bytů od stávající (ten, který skutečně upravuje jiný).Upravený Výuka může být NOP a může být změněn zaregistrovat INC.Pokud je pokyn byl popraven jako NOP, máme 6-byte fronty (16-bit chip).Pokud by byl popraven jako INC, máme 4-čau fronty (8-bit chip). Může mi někdo pomoct k provedení tohoto?
jinou otázku ... po ŽMP instrukce fronty se stává embty.When přesně by bajtů kódu hromadí v návodu k frontě??

and a 16-bit internal data bus.

Důležitý rozdíl mezi 8086 a 8088 je, že 8086 procesor měl 16-bit vnější datovou sběrnici a 16-bit interní datovou sběrnici, zatímco 8088 procesor měl 8-bit vnější datovou sběrnici
a 16-bit interní datovou sběrnici .
jinak mají v podstatě stejné architektuře

Jediný rozdíl mezi 8088 a mikroprocesor 8086 mikroprocesor je BIU.V roce 8088, data BIU sběrnice cesta je 8 bitů široká versus 8086 je 16-bit datovou sběrnici.Dalším rozdílem je, že 8088 výuka fronta je dlouhá čtyři byty místo šesti.

Důležité poznamenat, ovšem to, že proto, že EU je stejná pro každý procesor, programovací instrukce jsou naprosto stejné pro každého.Programy psané pro 8086 lze spustit na 8088 bez jakýchkoliv změn.

Jo, ale může být i vědět, co je mechanismus, který BIU hromadí pokynů v návodu k frontě?

Myslím, můžete použít externí přístup k paměti rozdíl feautre pro nalezení procesor číslo dílu.
Za tímto účelem je třeba začít jedním (hardware), časovač a například push n číslice do paměti (s i adresa), a měřit čas diffrence.
V tomto testu, potřebná doba pro 8088 je asi dvakrát na 8086.

Ahoj Tulipmania,
Pro podrobnější informace o vašem tématu, pokladny na tento odkaz:Odkaz

http://courses.cs.deu.edu.tr/cse424/notes/node3.html

na zdraví ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back