RS232 na RS485 bez čipu vybrat?

B

BasePointer

Guest
Ahoj, chci, aby RS232 na RS485, který má poloviční duplex. Používám MAX232 a MAX485 pro toto. Ale já nechci řídit CS čep MAX485 na straně RS232. Existuje nějaký způsob, jak tuto kontrolu automaticky? PS: Přenosová rychlost může být od 300bps do 115200bps. Děkuju.

Nicméně je třeba kontrolovat RE (přijímač Enable) a DE (Driver Enable) pro účely řízení sběrnice. Máte-li potíže ovládat na RS232 straně je regulovatelné od ostatních stran, ale je třeba navíc jeden kabel na to!
RE výstup z přijímače Povolit. Nízká úroveň umožňuje výstup z přijímače, RO. Na vysoké úrovni řadí do stavu vysoké impedance. DE ovladač výstupu Povolit. Na vysoké úrovni umožňuje výstupy řidiče diferenciálu, A a B. nízká míst ve stavu vysoké impedance.

Podívejte se na 3-tranzistor okruhu v tomto tématu: http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=156484 Samozřejmě, pokud potřebujete průmyslový standard (RS-232 - 25 až -3 a 3 - 25 V, a diferenciální RS-485) nebylo design pro tento účel, ale pro "místní" konverze bez externího napájení a bez dalších kabelů pro přepínání mezi vysílání a příjem, funguje to a 115,2 kbps není problém .. S pozdravem, IanP

[Quote = IanP], pokud potřebujete průmyslový standard ...[/quote] Dobrý den, potřebuji průmyslový standard. Dělám dva izolované zdroje, z nichž jeden je určen pro RS232 stranu a druhý pro RS485 stranu. Datové linky jsou propojeny s optočlenů. Mohu ovládat i RE a DE pinů RS485 s RTS na straně RS232. Ale viděl jsem několik konvertorů, které řídí automaticky. To je opravdu pěkná vlastnost pro programátory. Tak jsem chtěl přidat tuto funkci do vlastní konvertor. Nevím, jak mohu zjistit, zda RS232 přenášejí data pro řízení RE a DE kolíky. 10x, BasePointer.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back