RTOS a AVR ATmega128 ...

V

venz

Guest
Má někdo nějaké zkušenosti s RTOS pro ATmega128? Například ucOS? Děkujeme předem, Greetz, venz.

V současné době jsem experimentovat s uCOS-II na ATmega 103. Ale já jsem právě začal, takže jsem si jistý, jestli budu moci, aby vám pomohl. Co chcete vědět?

Testoval jsem UCOS-II port pro AVR, funguje to hezky. Ale nezapomeňte o externí paměť

AVR, který jste použili? Co o externí paměť? Jak je výkon? Greetz, venz.

Použil jsem ATmega 128 16MHz a 64 kb externí paměti, UCOS spotřebované méně 1 kB, perfomance je dobrý.

Pracuji s atmel každý den v C. Nechápu, jak Os mi může pomoci. Může mi někdo říct, výhody pro jeden jako já?

uCOS-II je především v reálném čase preemptivní multitasking jádro, ne skutečný OS. Je dobré, když vaše aplikace. moci být psán jako řada paralelních běžících úloh s různými prioritami. Úkoly jsou nezávislé a komunikují prostřednictvím e-mailových schránek, semafory atd.

Už jsem to udělat v C. Každá část hlavního lety operaci. Kdokoliv může zastavit část smyčky.

Můžete použít RTOS družstvo s méně režijních nákladů

venz: družstevní (non-preemtive) kernel znamená, že úkoly, musí spolupracovat mezi sebou sdílet CPU. Preemptivní jádro znamená, že Taksim s nejvyšší prioritou má vždy kontrolu nad CPU. Pokud nějakou akci (např. přerušení) zvýšit prioritu nějaký úkol, tento úkol hned bude mít procesor. Preemptivní jádra má lepší odezvu a úroveň úkol odezva je deterministický. Kooperativní Jádra mají také některé výhody, jako je nízká latence přerušení.

Podívejte se prosím UCOS dokumentaci knihy, tam jsou pěkné vysvětlení

Máte-li real-time aplikace s mnoha úkoly, psaní bez RTOS je koleduje o malér. (Ve skutečnosti jste opravdu psát sami a budete pravděpodobně litovat.) UCos-II přijde jako zdroj a je snadno konfigurován pro použití pouze to, co je potřeba. To je pozoruhodně levný za to, co dělá a funguje to dobře na malé mikra.

Zdravím všechny, i já jsem se právě začínáte učit používat uCOS-II v2.52 pro PIC18. Má někdo nějaký příklad programy, které jsem se mohl podívat na naučit se správné programovací styl nebo techniku? Díky předem za vaši pomoc ServoPump

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back