L
lambdaanttech
Guest
Zdravím všechny, Chci navrhnout anténu Franklin z materiálu PCB. Nejprve jsem navrhl anténu s NEC na kalkulačku k získání impedance a vyzařovací diagram. Poté jsem se vyšplhal na model se od volného prostoru k FR4 substrát. Pokud jsem věděl, že je rychlost faktor se vypočítá 1/sqrt εr. Hodnota VF byla 0.466. Po frézování anténu jsem udělal nějaké pole Zkouška pevnosti porovnat 2 prvek Franklin anténa versus jednoduchý split dipól. Rozkol dipól měl více získat, pak Franklin ... Měření a výpočet a předělání antény neměl vyřešit můj problém. Nakonec jsem vzal 2 kusy FR4 pásu PCB, aby se dvojpólu a měří rezonanční frekvence na VNA. Zjistila jsem, že tak, že moje počítá VF pro FR4 nebylo správné. Na základě mých měření faktor VF FR4 by měla být 0,84 - 0,86. Vyhledávání na internetu pro některé vzorce, jak vypočítat faktor VF z dielektrickou konstantou neměla vyřešit můj problém. Srovnávat mé vypočítané / měřeno VF faktor s výpočty s AppCAD potvrdil, že faktor VF měl pravdu, ale já nevím, jak k jejímu výpočtu. Mohl by mi někdo pomoci o vzorec pro výpočet faktoru VF z dielektrickou konstantou pro PCB. Děkuji vám, Kenny