sériové komunikace mezi dvěma čipy AT89C51

M

Maverickmax

Guest
Pozdrav všem

Znáte nějaký dobrý tutorial pro mě naučit, jak nastavit sériové komunikace mezi dvěma AT89C51 čipy v jazyce C a schematické uspořádání?

Děkuji předem

Maverickmax

Chcete-li připojit 2 51 mikroprocesory si dokonce dont potřebovat ovladače (pokud jsou v určité vzdálenosti od sebe).Stačí připojit Rx os první na s Tx na druhou a Tx z první s Rx z druhé společné GND a hardware je připraven.

Budete muset set-až boyh UART za stejnou přenosovou rychlost-a konfigurace.

Jiná věc je zvážit, je využití sériového portu přerušení.

Další otázkou je použití příkazu-reakce protokolu, ale to se může dát jeden ovladač do polohy MASTER a druhý v SLAVE.

OIC .....

Budu dělat, že ale může mi prosím řekněte, více o sériový port přerušit?

Is tam jakýkoliv C programy pro přenos dat mezi dvěma zařízeními?

Maverickmax

Jsem druh udeřil v okamžiku, protože jsem si jistý, jak předávat data z čipu 8051 do druhého.

Prosím poradit nebo mi dát nějaké odkazy

Maverickmax

Ahoj Maverickmax,

Vaše otázka má úplnou odpověď v knize

"Vzory pro čas spuštění Vestavěné systémy" od MJ Pont

(Pro 8051 Micros)

v kapitole 27 je uveden kompletní řešení

Jeden uC je prohlášena mistr, a jiní jsou prohlášeny za otroky.

Master vypouštět 9 bit zprávy: 8bits = data (nebo adresa pro vybrané slave)
Rozlišování mezi 8 bit data nebo 8bit adresa slave je vyroben 9'th bit vyzařovaného Master

UART je v režimu 3 pro oba pány a otrokyBohužel Elektronické verze "bible" neexistuje, tak tady je nějaký ukázkový kód v C (K * il), aby si fillng:

SCU_Am.c Master
SCU_As.c slave software
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Ahoj

Chtěl bych najít master a slave v plánovačem přístupu velmi užitečné pro můj budoucí projekt, ale já chci jen poslat data přes jiné AT89C51 (Receiver), v jedné cestě režimu přes drát.

Například, první AT89C51 je navržen tak, aby odeslat odečet teploty přes drát do jiného AT89C51.To je všechno

Maverickmax

Maverickmax napsal:

...
Já jen chci odeslat data přes jiné AT89C51 (Receiver), v jedné cestě režimu přes drát.Například, je první AT89C51 navržen tak, aby odeslat odečet teploty přes drát do jiného AT89C51.

hi;

Udělal jsem sériové komunikace mezi 89c2051 a 89c51,
ale já jsem nedostal dobré výsledky,
Hádal jsem, že je to z důvodu jejich ossilators jsou seprate, myslím odesílatel se může změnit, data, pokud je přijímač vzorkování vstup, tak neplatná data whould má být dodáno,
i na poslední napsal program pomocí 2 vstupní / výstupní pin pro sériovou komunikaci, ale takhle to bylo moc pomalejší než připravený UART.
Mluvil jsem o tomto problému:
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=316254&highlight = # 316254

hm_fa_da napsal:Udělal jsem sériové komunikace mezi 89c2051 a 89c51,

ale já jsem nedostal dobré výsledky,

Hádal jsem, že je to z důvodu jejich ossilators jsou seprate, myslím odesílatel se může změnit, data, pokud je přijímač vzorkování vstup, tak neplatná data whould má být dodáno,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back