Sériový odpor v oblasti ochrany napájení?

B

blapcb

Guest
Pro můj napájení v automobilovém projektu, chápu, že bych měl řadu Vstupní odpor k ochraně proti vysokému proudu. Ale nejsem si jistý, jak zjistit hodnotu a výkon (Přečetl kdekoli 3ohm do 10ohm). Také jsem četla, že to by nemělo být SMD typ, ale axiální (a vysokého výkonu, bez stop níže, nejste jisti, proč). Může mi to někdo vysvětlit, prosím? Díky.

Nejprve je třeba znát celkový proud požadované vaším circut.divide to o 1,25 získat faktor safty.now platí V = IR ...................... ........................ aby se hodnota odporu. např. napájecí napětí je 12V ...... a požadovaný proud je 4 Amper ....... sériový odpor by měl mít hodnotu 12 / 4 = 3 ohm. se výkon tohoto odporu by měla být asi 5 wattů nebo 7 wattů a nemělo by být typu SMD, coz vysoce CURENT resul proudění tepla a tepelné desipate by měly být správné vzduchová mezera b / w res a PCB ....... ...

Tam je vysoká výkon odpor z odděleném procesu, aby vydržely vysoký spínací / vlna / pulsní vstupní proud ..... a mnoho z nich se vedení ....... To je chránit před poškozením PCB přehřátí ....

Použitého základního proudu říci, 100-200mA, ale to je ochrana proti zatížení skládku a / nebo přechodné napětí v automobilovém projektu .... tak nevím, co současné použít. [Quote = Engr Saeed, 910702], nejprve je nutné znát celkový proud požadované vaším circut.divide to o 1,25 získat faktor safty.now platí V = IR .............. ................................ aby se hodnota odporu. např. napájecí napětí je 12V ...... a požadovaný proud je 4 Amper ....... sériový odpor by měl mít hodnotu 12 / 4 = 3 ohm. se výkon tohoto odporu by měla být asi 5 wattů nebo 7 wattů a nemělo by být typu SMD, coz vysoce CURENT resul proudění tepla a tepelné desipate by měly být správné vzduchová mezera b / w res a PCB ....... ...[/QUOTE]

[Quote = ea.arun, 910818] Můžete mi prosím post konfiguraci používáte [/quote] Toto je to, co jsem v úmyslu chránit před: - přepólování - zatížení skládek - přechodové jevy a nejsem si jistý, jestli to je? dost dobrý

Používám polyswitch odpor zařízení v těchto dnech pro své automobilové 12V typ projektů. Zkontrolujte, zda se jim. A určíte pomocí spínaný zdroj čip po tom, proč se příliš odpadního tepla v odporu pak? Polyswitch, vyberte si střední proud, a držet / poruchový proud, který chcete vybrat svůj výběr.

Já to chápu tak, že je správné použít sériový odpor k ochraně proti proudu Nárazový (je to automobilovém průmyslu). Viz obr. 8 na poslední stránce zde (pro příklad): http://www.vishay.com/docs/88490/tvs.pdf [quote = xaccto, 910928] já používám polyswitch odpor zařízení v těchto dnech pro můj typ 12 automobilových projektů. Zkontrolujte, zda se jim. A určíte pomocí spínaný zdroj čip po tom, proč se příliš odpadního tepla v odporu pak? Polyswitch, vyberte si střední proud, a držet / poruchový proud, který chcete vybrat svůj výběr. [/QUOTE]

pak spojit polyswitch s televizí pak pro maximální / nejlepší ochranu. Vlastně jsem obvykle používají reverzní ochranná dioda a Zenerova dioda 18V. Polyswitch pak má za úkol omezit na poruchový proud diody zvládne. Hmm ... TVS je trochu jako Zenerova dioda ......

Přesná hodnota závisí na aplikaci. Příliš velký odpor omezí zásobování schopnosti. Příliš malý odpor nelze omezit proud na diodu zener.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back