SCR / tyristoru velikosti

A

andrelux

Guest
Zdravím všechny, začínám pracovat na impulsní napájení pomocí SCR jako řízené usměrňovače. V podstatě moje první záměrem je použít jednoduchý design: napájecí transformátor s dvojitým sekundárním, 2 SCR je, filtrování výstupní tlumivkou a 24 VDC baterie banky. Staré dobré TCA785 bude řídit SCR je. Přes proudový chránič se bude provádět pomocí snímače LEM a pár OAmps. Hledám SCR schopný podporovat 500 Amper proudu během 200 ms a opakujte tento (navždy) každé 3 sekundy. pokud jsem pochopil správně SCR list, mohu použít 180 RK1 SCR u 2000 Amper během 200 ms, což mě rozpětí faktoru 4. Veškeré připomínky?

, Že tabulka je pro jiné opakující nárůstu proudu, jako první zapnout nárůstu. Je scvrkává na přenosu tepla z SCR zemřít na vnější chladič. Během těžkých nárůst budete ještě muset vypořádat s úbytkem napětí napříč SCR. Můžete mít několik voltů pokles na vysoké přepětí proudy.

OK, v mém případě mám 500 Amper opakující nárůst proudu s 200 ms trvání a 3200 ms období. Takže, co je nejlepší přístup k velikosti SCR?

Pro přesný výpočet, potřebovali byste SCR je kompletní tepelné data. Ale můžete zkusit přiškrcením z non-opakující se nárůst aktuální data. Např. je-li průměrná SCR ztrátový výkon je 50% povolené hodnoty, vzhledem k poklesu napětí na 500A a skutečné chlazení podmínek by si ponechat 50% non-opakující se rating. Kromě toho byste měli vzít v úvahu skutečnost, že nepřetržitý provoz pulsní výkon složek způsobuje tepelné namáhání a má za následek snížení životnosti, a to i bez porušení maximální hodnocení. Takže udržet dostatečný prostor, je vždy dobrý nápad.

Díky FVM. To je dobré znamení pro mě. Má tady někdo má nějaké zkušenosti o pulzní nabíječku design pro olovo-kyselina banky?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back