Sekvenční osvětlení designu problém

J

jusman

Guest
Jsem budování modlitbě svíčku lampy kolonky pro katolickou církev.Krabice má 3 sloty pro vložení mince nebo papírové peníze.Po až moc, když někdo chce, aby se modlil mu vložit mince (y) do slotu a první z 10 na svíčku lampou svítí až po dobu 5 minut.Při tomto období nebyla uplynulo můžete přidat ještě jednu minci, a druhá lampa svítí, a tak dále.Takže každá lampa světlo bude rozlišovat 5 minut poté, co je vyvolána minci vložení.Po
10. svítilna, mince vložit dáte zpět první žárovka.
Hodlám používat PIC micro 16f84, použijte jednu z portu A jako spouštěcí vstup, použijte zbytek portu A a port B jako výstupy, které mají být uloženy na řidiče, jako ULN 2003 řídit relé které zase aktivuje světlomety.Pokud někdo nemá žádné nápady, jak se program časovače v 16f84 pro tuto aplikaci budu velmi vděčný.Děkuji vám za vaši pomoc!
Jusman Sulaiman

Právě teď jsem jen mít čas na trochu advive: vzít kus papíru, tužku a nakreslit stavu stroje.Vše bude jasné po mnohem více to budete dělat.

Nazdar,To je klasika pic založený světla seqeuncer s plánováním a design založený na pic 16f84a všechny zahrnuty do přiložit soubor zdrojového souboru pro pic a stavebnictví dokumenty

Přečtěte si článek pečlivě a upravit kód podle vašich požadavků

pozdravy
Vůně

není nutné jít za tolik složité konečný automat je řešení.a umí to i jednoduché IC
to jako FF a měřiče, ale v ant mají navrhnout způsob, jak FSM

osobně bych použít pic design přidání ds calanender čip
toto dá zpoždění faktory a také vzpomenete, když skutečně jeho Neděle

Bogdan,
Díky, Uvědomil jsem si, že jednoduché věci, jako je to někdy hodně pomůže.Nicméně se
domnívám, že stát waveforms je stejně jednoduché jako jediný výstřel multivibrátor, ale skutečným problémem je to, jak aktualizovat 8 různé proměnné z jednoho času na základnu intterupt.Další rady jsou vítány!

Dřeviny
Děkujeme za vaši oddanost, kterou jsem si stáhli do počítače.Já jsem studovat tento článek, snad to bude užitečné, aby můj návrh.

gauvier,
Ano, jsem učinil sekvenční lampy 'sekvencer snadno pomocí CD4017.Ale, časovače, nevyhnutelně pomocí NE555 monostables jsou velmi nepřesné.Je velmi obtížné přesně nastavit jeho puls na 5 minut, a to nejhorší, můžete skončit s touto situací: například
3. produkce je stále na přičemž výstupy 4,5,6,7 a dokonce 8 jsou již pryč.K tomu může dojít v důsledku úniků a špatná tolerance ze elektrolytické kondenzátory.I pak konstrukce jeden krystal kontrolovaných oscilátor jehož impulsy budou zapracovány do 26 fázi protizáruky (3 IC, 2 tranzistor a několik RC) je-li spuštěno.Tímto účelem konstrukce s velmi složité PCB (z 8 krát 26-stage čítačů) a mnoho komponent a kabelů.Takže já si myslím, že 16F84 PIC mikrodat je nejlepší alternativou,
i když jsem jen velmi málo zkušeností se zaměstnáváním jeho stopky.Musím říct, že skutečně původní cíl pro návrh je pro 50 lamp, ne 8.Ale dříve, než hledat řešení v tomto fóru jsem rozhodnout, že tento problém jednodušší díky porty omezení na 16F84.Když jsem ji úspěšně programovány s 8 světlomety,
mohu snadno provést přístavu jako sekvencer, ale jako binární čítač, jejichž výstupy mohou být uloženy na dekodéry rád 74HC154s a získat stejný výsledek za 50 lamp.

! Monkey!,
Souhlasím s Vámi, že přidáním RTC čip, aby se stroj automaticky vzbudí v neděli bude pěkné,
když jsem postupně program originální design.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back