senzor pro kontinuální pohyb

E

engkeat

Guest
Ahoj všichni, můj návrh je kontinuální pohyb zařízení (zvedání nahoru a dolů) se určitý rozsah pohybu (ve stupních). Potřebuji senzor tak, aby pohybující se základna bude měnit směr zvedání, když dosáhnou hranice dosahu. veškeré návrhy pro snímače se používá?

Použijte gyros ..... velmi jednoduché ..... 3-osy jsou k dispozici za cca 10 dolarů ENJOY!

Gyros jsou dobré, ale jsou lil obtížné používat ... Pokud ur nový senzorů pak u nejprve použít nejjednodušší senzor tlačítko ... Pokud chcete používat u bezkontaktní snímač pak jít na čidel ... jsou velmi snadné použití

Ano, jsem nový senzor. rozsah pohybu v mém zařízení je v rozsahu 0 ° až 130 °, s nastavitelným úhlem rozsahu ± 5 °, což znamená, že pokud jsme si stanovili 30 °, bude pohyblivý základ pohybovat od 0 ° do 30 °, pak změňte směr zvedání . tak i třeba snímač, který mi umožní nastavit jeho původního umístění jsou s ohledem na prospěch rozsahu úhlů. Velikost pohyblivé základny je v podstatě podobný s velikostí spodního ramene .. radu?

engkeat, Vypadá to, že budete chtít přístroj mechanicky náročné zařízení. Mohl byste po nějaké mechanické výkresy nebo náčrty? Mohl byste nám říci, co zařízení (nebo subsystém, že pracujete) budou dělat? - Nick

Zařízení se používá pro provádění pasivní paže cvičení pro ty, kteří procházejí ruku fyzio, mechanická konstrukce je v podstatě skládají z pevné základny a pohyblivé základně. úhlu rozsah cvičení zvyšují pomalu v závislosti na bolesti tolerance daného uživatele. ano, i třeba snímač pro detekci obrysové na pohybující se základně .. odesílání snímků je získán z wikipedie, která je trochu podobná s částí mého návrhu,

Podle ur kreslení Mech ... Gyros zvyklý dělat svou práci .... u `ll muset čidla pro tento účel ... A u muset nainstalovat čidla na disku tak, aby se limity upravit změnou senzor polohy (ve stupních) .. a disk lze připevnit na spodní ur systému ... čidla jsou různé druhy ... použít ty, které dokáže detekovat kov-li ur kové pohyblivé díly jsou kovové ...

Při měření úhlů, můžete použít [url = http://en.wikipedia.org/wiki/Rotary_encoder] rotační kodér [/url], pokud jsem nepochopil váš návrh. To má zásadní obrat věc, a to vám řekne, jak daleko je to otočil. Dalším řešením by bylo použít potenciometr jako dělič napětí. To by bylo jistě levnější, ale méně přesné. Pravděpodobně dostatečně přesné, ačkoli.

Budu druhý sketerpot: - rotační enkodér (RE). Optická RE - drsnější, delší životnost, dražší. Mechanické / kontaktovat RE - kratší životnost, obvykle levnější. - Potenciometr. Trvalý výkon. Omezený úhel, nebo omezený počet závitů. Poměrně krátký život (obvykle kolem 10k cyklech). Levné. - Rotační Variabilní diferenciální transformátor (RVDT).

Přesný úhel je pro mé zařízení, mám na mysli použití tlačítkem vypínače, kdy pohybující se základní dotykový spínač, bude signál poslat na PIC a přesto změnit směr motoru

[Quote = engkeat] Přesný úhel je pro mé zařízení, mám na mysli použití tlačítkem vypínače, kdy pohybující se základní dotykový spínač, bude signál poslat na PIC a přesto změnit směr motoru [/quote] No, takže je třeba odhalit pouze některé omezující pozice. Jak přesně to, co potřebujete zjistit úhel? O tom, co poloměr? Pokud požadovaná přesnost není příliš vysoká, může počet typů bezdotykových senzorů tuto práci (mechanický přepínač - jak jste zmínil, Hallův jev, paprsek přerušení, vířivých proudů, kapacitní).

Chcete-li zjistit pouze maximální a minimální limit vašeho pracovního oblouku pak koncový spínač je nejjednodušší způsob, jak acheive. Pokud chcete, aby záznam o každou pozici pak budete potřebovat rotační kodér. Nejlepší je koupit, ale pokud to není možné si postavit kabina si jednoduchý. V každém grafický software nakreslit cricle s 360 značek ve stejné vzdálenosti / teček kolem jeho okraje. Vytisknout na tranparency a nakrájíme ho na to. Upevněte na servomotoru způsobem, že jeho hrana je jen mezi vysílačem a snímačem s optickým detektorem. Každý signál z optického detektoru bude představovat pohyb o 1 stupeň. můžete dát jednoduchý set / reset počítadla počítat pohybu kroky. Velmi snadné logický obvod vám může dát kontrolu na pohyb a směr servomotoru. Zdá zkazit praktické činnosti, ale bude to dobré praxe naučit spoustu uvnitř původního kontrolního systému. goodluck

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back