Separace signálu od šumu v sigma delta ADC

S

sehun1119

Guest
Ahoj, jsem pracující na sigma delta modulátor založený ADC.

Mám Bitstream výstup z modulátoru, a chcete měřit SNR a SNDR pomocí FFT.

Jak bych mohl případně samostatné signálu od šumu a výstup modulátoru?

A také, existuje i tak, aby byla oddělena od hluku a narušení z celkového hluku z modulátor výstup nad nebo můžu udělat pouze na základě analýzy signálů harmonických?

Děkujeme vám,

No, použití těchto technik:

1) Adaptivní Viner filtr
2) wavelet denoising s tvrdou a měkkou thresholding a minimax thresholding(I'm the expert in EMD, i've been working on it for more than 2 years, and with great pleasure i'll explain you all the possibilities of this method)

3) Empirické Způsob rozkladu (EMD) a singulární spektra analýzy (SSA)
(já jsem expert v EMD,
jsem pracoval na něm po dobu delší než 2 roky, s velkým potěšením
jsem si vysvětlit všechny možnosti Tato metoda)
4) Fourierova denoising (viz www.basegroup.ru, bohužel, je to v ruštině, ale najdete zde na stránce věnované prvotní zpracování signálu, což zahrnuje denoising)
as well.

Na cestě, můžete odhadnout účinnost denoising nejen tím SNR, ale RMSE (Root průměrná hodnota čtverečních)
stejně.Zajímalo by mě, co je SNDR?Se vší úctou,

Dmitrij

Děkujeme Vám za Vaši odpověď, Dmitrij.

SNDR je poměr signálu k šumu zkreslení.

Mohl byste prosím vysvětlit více o EMD a SSA metodu informací?

Opravdu si toho vážím za vaši pomoc.

Děkujeme vám.

Vážení sehun119!

Dalším členem tohoto fóra se již na mě s žádostí o vysvětlení o EMD.Už jsem napsal malou zprávu pro něj / ní.

.

Prosím,
podívejte se na dotaz na tomto fóru by tmkeerthi "projektů na DSP aplikace."Přečtěte si stručný popis a zeptat se, máte-li zájem o dané téma.I'll odpověď jim s velikou radost!

Se vší úctou,

DmitrijPřidáno po 12 minutách:
Mám ještě jednu myšlenku, o denoising!

.

Víte, že ve většině případů jsme se střetnout s zpracování signálů, hluku je obvykle vysoká oscilační procesu.To znamená, že je to PSD (Power spektra hustotou), je vysoká-pass, tak je to téměř nula v nízko-pásmový frekvenční oblasti.

in order to get rid of harmful noise component.

Proto je možné použít filtr lowpass
s cílem zbavit se škodlivým hlukem složky.

Ale, samozřejmě, budete muset nastavit parametry filtru pro konkrétní hlukem, jinak je signál může být značně poškozeny.

and the attenuation in the stop-band
.

Tyto parametry jsou cutoff frekvence
a útlum ve stop-band.Pokud znáte ten druh hluku, alespoň přibližně (je to variance, PSD) měnit parametry filtru do výstupní signál z filtru je nulový (nebo blížící se nule se dané míře přesnosti).Vstupní signál z vašich filtr - je hluk!

Pokud je potřebné parametry jsou nalezeny, použije váš filtr na kombinaci signál šum a vidět výsledky.Na první, můžete to udělat na model signálů, které lze snadno vytvořené v Matlabu.

.

Odhad účinnosti denoising mohou provádět výpočty SNR, SNDR, RMSE.Pokud jsou výsledky uspokojivé, je to velmi dobré.
. There you can find the method of denoising, based on FFT!!!
Unfortunately, it's in Russian, but if necessary, I can find this method
and tell you afterwards (I'm from Russia, Saint-Petersburg)!!!

Kromě toho jsem vaši pozornost na místě www.basegroup.ru. Zde si můžete najít způsob denoising, založené na FFT!
Bohužel, je to v ruštině, ale pokud je to nutné,
nemůžu najít způsob
a řeknu později ( Jsem z Ruska, Saint-Petersburg)!

Se vší úctou,

Dmitrij

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back