Simulace vícevrstvého interdigitated kondenzátor

G

guoluren

Guest
Ahoj, já jsem navrhování vícevrstvých interdigitated kondenzátor v procesu BiCMOS s 6 kovové vrstvy.Tento kondenzátor je hlavně pro oddělení účel, ale některé varianty jsou také používány pro účely RF v milimetrových vln-řady.Cílení kapacitní spadá do rozmezí 50fF na 300fF hrubě.

Udělal jsem layout s kadencí a rozbalte ho s Calibre RC.Udělal jsem em simulace s ADS Momentum a Sonnet EM.Výsledná kondenzátor mezi dvěma elektrodami je velmi podobná s Calibre a Momentum.Ale výsledek z Sonnet je asi o 20% nižší.Myslím, že jsem se postaral o deembedding, stejně jako dělení tlustých kovových dost Sonnet.Ale výsledek zůstává.Mohl by někdo mi dát nějaké návrhy o tom?Děkuji vám!

Jak jste generovat Sonnet a Momentum projektů?Použili jste jeden z jejich nástrojů pro automatické generování projektů, nebo jsi to udělal ručně?Pokud se dělá ručně, já bych neměl být překvapen, když tam je rozdíl v stackup.Momentum a Sonnet rukojeť dielektrika spojené s hustou kovovou velmi odlišně, takže je snadné udělat chybu v stackup.

Máte-li auto-generované projekty, dejte nám vědět, jak jste to udělal.

Ano, může to být problém.Používáte-li tlusté kovové definice v Momentum, musíte si uvědomit, že Momentum účinně zvýšit tloušťku vašeho dielektrika s cílem vytvořit modely, které mohou simulovat.Musíte číst jejich dokumentaci velmi pečlivě, takže si můžete upravit, nebo nahradit váš dielektrických vrstev správně za to, jak se zvládnout rostoucí kov tloušťky.

Myslím si, Sonnet předpokládá, že vaše silné kovů rozšíří směrem nahoru od základní úrovně, a budou skutečně rozšíří vaše silné kovů prostřednictvím dielektrika v případě, že kov je tlustší než jeden nebo více dielektrika bezprostředně nad základní úroveň.

- Max

Díky chlapi.Já jsem generovat dílčí zásobníky do ruky.Myslím, že jsem se postaral o tyto definice na začátku.
V Momentum Vzal jsem tlusté kovové expasion v úvahu při stanovení dielektrických vrstev.V Sonnet, dielektrické vrstvy jsou nezávislé z kovu zásobníku.
Má někdo udělal těchto cvičení a žádné srovnání předtím?

guoluren napsal:

Ahoj, já jsem navrhování vícevrstvých interdigitated kondenzátor v procesu BiCMOS s 6 kovové vrstvy.
Tento kondenzátor je hlavně pro oddělení účel, ale některé varianty jsou také používány pro účely RF v milimetrových vln-řady.
Cílení kapacitní spadá do rozmezí 50fF na 300fF hrubě.Udělal jsem layout s kadencí a rozbalte ho s Calibre RC.
Udělal jsem em simulace s ADS Momentum a Sonnet EM.
Výsledná kondenzátor mezi dvěma elektrodami je velmi podobná s Calibre a Momentum.
Ale výsledek z Sonnet je asi o 20% nižší.
Myslím, že jsem se postaral o deembedding, stejně jako dělení tlustých kovových dost Sonnet.
Ale výsledek zůstává.
Mohl by někdo mi dát nějaké návrhy o tom?
Děkuji vám!

Díky Timof.To je přesně to, co potřebuji, i když některé iluze o extrakční nástroje (dokonce i některé 2D simulátory) jsou rozbité.

guoluren napsal:

V Sonnet, dielektrické vrstvy jsou nezávislé z kovu zásobníku.

guoluren napsal:

Díky Timof.
To je přesně to, co potřebuji, i když některé iluze o extrakční nástroje (dokonce i některé 2D simulátory) jsou rozbité.

volker_muehlhaus napsal:guoluren napsal:

guoluren napsal:Chtěl bych mít přesnější odkaz.
Mohl byste půjčit nějakou pomoc?

guoluren napsal:

Máte pravdu.
Přemýšlel jsem o tom.

Máte pravdu.
Přemýšlel jsem o tom.

guoluren napsal:

Použil jsem vertikální i horizontální spoje, možná, že tam rozdíl je.

Máte pravdu.
Přemýšlel jsem o tom.

timof napsal:

Ano, toto je nazýváno "snadnost použití".

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back