Soft UART V 8051controller

S

SurekhaIris

Guest
Kolik měkké UART můžeme mít v 8051 regulátoru, i třeba 4 softuart, zda je to možné

No vlastně nemáš tolik metod, jak to udělat. a můžete mít tolik UART, jak chcete (závisí na dostupných GPIOs) velmi jednoduché a základní, které se mi líbí, je: Předpokládám, že jste 2 zařízení se spojit s velitelem. (Já jsem za předpokladu oba jsou programovatelné) připojit magisterský Tx na Slave1 a Slave2 's Rx přímo, zvolte stejnou přenosovou rychlost pro všechny tři zařízení. přiřadit jednoznačný kód / osobitost každého z otroků, takže když mistr dá se na unikátní kód na sběrnici, pouze tzv.-upon otrok vrátí vědomí / požadované údaje. tato koncepce je podobná I2C protokolu a bude zajímavé s ním pracovat, také s tímto přístupem můžete mít několik zařízení typu slave a nejsou omezeny pouze na 2 otroky mám to odtud můžete mít i jiné metody, jak toho dosáhnout. Prosím, přečtěte si výše odkazované blog důkladně.

Ne, to není i2c.is není možné jednoduché díky UART.

je UART (Softuart)
Pokud nechcete přijít o data pak můžete mít pouze jeden dodatečný software UART, které budou pomocí jednoho z EXTINT (0 nebo 1) jako Rx vstup a jeden z časovačů na hodiny ji .. To dělá celkem UART 2: jeden již existující (hardware) a jeden v softwaru .. : Wink: IanP

Díky za odpověď, už jsem implementovat jednu softuart, ale i třeba další dva je možné realizovat. Díky za odpověď

no můžete jít pro komunikaci i2c/i2s pro více zařízení připojených v jednom společném sdělení

... Už jsem implementovat jednu softuart, ale i třeba další dva je možné realizovat ...
Není pro současné používání .. : Wink: IanP

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back