Soldermask přes Via

D

damian_s

Guest
Ahoj všem, jsem trochu zmatená z toho soldermask vrstvu kresby generace. Měl bych provést všechny průchody na které se vztahuje soldermask, nebo ne? Díky.

Zakrýt .. Koneckonců, nechcete vyplnit vias s pájkou, že? S pozdravem, IanP

Ahoj, Pokud jsou tabule prototypu a jeho stále ještě v procesu vývoje, pak je třeba demaskovat vias pro testování účely, většinou prototypy desky jsou odhalen, protože je ve fázi vývoje, a zapamatujte si jeho není povinné .... A desky jsou maskovány, když jeho jít na hromadnou výrobu se všemi iterací prošla před verze produktu. Nyní jeho aľ můžete rozhodnout, zda jít na maskování / odhalovat pomocí? Doufám, že to pomůže vám. Jde Ramesh

NOT s vaší vias zahrnuty v masce může vzít s sebou některé z následujících problémů po celou dobu životnosti PCB. Když se vlna pájené může způsobit roztavené pájedlo k ránu z děr, což vede k poškození vias, pájky pájky šplouchá a míčky atd. na palubě, stejně jako pozdější korozi. Vias poškodí a nakonec korozi, v závislosti na prostředí. Mohou být zkratovány při styku od jiných povrchů. Mohou být použity pro testování, ale používat pro testování pomocí může vést k poškození a přes přestávku v síti. Pro finální výrobu je nejlepší pokrytí vias, takže při vytváření pájecí odolat Gerber souboru nezahrnují vias.

Rád bych se přidat k výše dobrých důvodů uvedených ostatních členů. Pokud se dělá BGA nebo uBGAs byste měli určitě maska Vias na Vrchní nejméně. Pro testovací účely můžete nechat Vias vystaven na straně spodní, ale pro výrobu není dobré praxe z důvodů uvedených jinými plakáty. Přikládám dvě fotky z BAD přes design pájecí masky na BGA. Můžete jasně vidět, že nezahrnuje vias může vést ke všem druhům problémů. Majnoon

Ahoj, Když PCB jsou v deisgn a rozvojových procesů, pak účelem odhalení Vias je pro testování PCB, před konečnou verzi produktu. Jak cyberrat říká, proč jeden muset jít pro pájení vlnou, zatímco PCB jsou stále v procesu navrhování? Prosím vysvětlete. A většina společnosti obvykle odhalit pomocí pro testování účel, protože sonda do pomocí a vyzkoušet funkčnost, oni nemohou vždy test bod za každých funkčních bloků i když ...? V předchozím mailu, pokud jde o maskování BGA na horní straně, můžeme také použít Via Filler ..... Jde Ramesh

protože moje deska je již chráněno jako jakousi anti ocsidan vrstva, nikdy jsem pájecí maska vias. a to má své výhody, že když je moje deska je prototyp, a musím přidal více komponent, než mohu připojit k vias

Pro průchozí otvor složek, by u přidejte masku vias na obou stranách DPS .. pro BGA nebo uBGA, měla by u přidejte masku vias na horní straně a otevřít ji na spodní straně .. pro BGA nebo uBGA, použijte celkové maskování na horní straně ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back