soubor registru nebo jednu evidenci?

E

eexuke

Guest
Vážení, Pokud chci používat jeden port paměť o velikosti 16 * 4bitový, můžu mít dvě možnosti: 1) [63:0] single_reg, 2) reg [03:00] reg_file [15:0]: Když I syntetizovat tyto dva ve Washingtonu, který z nich je více populární volbou? Navíc, když mám větší jeden port on-chip paměti, řekněme, 1KB, bych měl použít syntetizovaných zaregistrovat soubor nebo použít SRAM poskytované slévárna? Díky moc předem!

druhá volba není synthesizable. Já si myslí, že esence ze dvou nedělá žádný rozdíl. Pokud chcete více regfile větší, stačí použít SRAM, ne registry.

[Quote = wkong_zhu] druhá volba není synthesizable. Já si myslí, že esence ze dvou nedělá žádný rozdíl. Pokud chcete více regfile větší, stačí použít SRAM, ne registry [/quote] Ahoj, wkong_zhu:. Díky za Vaši odpověď, ale já chci objasnit dvě věci: Za prvé, vzpomínám si, jako kdyby 2) volba je také synthesizable. Pokud tomu tak není, jak lidé popisují synthesizable regfile? Vadilo by vám zkontrolovat na to? Za druhé, 1) a 2) mají rozdíl, pro [63:0] single_reg by měl dekodér mít schopnost řešit každý kousek od 0 ~ 63, pro [03:00] reg_file [15:0], může dekodér jen je třeba řešit 0 ~ 15. Mám pravdu?

Ahoj, eexuke, můžete definovat rejstříku-soubor porty, ale nepoužívejte tento formát: [03:00] reg_file [15:0]. Syntéza nástroj nemůže pochopit tuto syntaxi. Obecně platí, že můžete získat rejstříku soubor z třetí část-jako SRAM. Můžete najít nějaké to představení z webových stránek-. Velikost registru-souboru a velikost registrů jsou různé. Později je větší. Napájení je tak. Hodně štěstí

ahoj .. V případě, že chcete použít u [03:00] reg [15:0], můžete to udělat tím, že definuje čtyři různé reg Giles [15:0 [a pak pomocí dekodéru pro definici, která je dostat aktivní. Pro vyšší kapacitu i já doporučuji SRAM. Doufám, že to pomohlo. Nitu

Ahoj, druhá volba je také synthesizable, ale to není popular.Usually píšeme reg [03:00] reg_file_1, reg [03:00] reg_file_2 a tak dále. Kromě toho, doporučuji vám napsat reg [03:00] reg_file [0:15], ne reg_file [15:0], byť nemá chybu. Pokud je SRAM je 1k, doporučuji vám použít registry. registrů má malé ploše. Pokud je počet registrů je velké, SRAM je lepší. 1bit skladovací buňku SRAM oblast je menší 1bit rejstříku, ale SRAM má adresu dekódování logiku, která je overhead.At Současně by měla zahrnovat SRAM test logiky BIST. Takže pokud ukládání je malá, režie SRAM je velmi velký. Ale je skladování je velký, SRAM má více výhod. Claint

Samozřejmě tato jeden, a pokud potřebujete velký SRAM, radši použít paměti kompilátor generovat. Protože jeden-port sram jednotky zabírají pouze 6 tran., A každý registr potřebují 10-14 tran.

Obvykle se kromě použité knihovny buněk, společnosti má nějaký macroes pro malé paměti (ne větší než 32x32, a to i pro menší Virage / řemeslníka / ... paměti by mohla mít menší plochu). Společný název je registr pole, západka pole, atd. Pokud nemáte nic takového, můžete použít popis jako jeden vám dal. Mimochodem, oba jsou synthesisable případě, že používáte nejnovější verzi DC (pokud si nejste jisti, použijte první). A jak bude dávat stejný výsledek, protože sythesis nástroj (jak já vím) nedělají žádné optimalizace pro vlastní paměti realizaci.

Žádný velký rozdíl mezi těmito dvěma možnostmi si myslím. A možná oddělování těchto registrů je lepší. Jako, reg [03:00] reg_0, reg [03:00] reg_1; ..... reg [03:00] reg_15;

může mi někdo říct co je diffenence mezi rejstříku a rejstříku soubor v ASIC design?

jak synthesizable a měl by mít stejný výsledek. protože jsou všechny registry. musíte sestavit paměť získat více malých design, protože to, co chcete, je jedno-port RAM.

Myslím, že tý druhý je více populární volbou. protože to bude používat méně směrování zdroje. Pokud používáte ram pro 1K, měli byste použít SRAM poskytované slévárna, bude plocha menší. [Quote = eexuke] Vážení, Pokud chci používat jeden port paměť o velikosti 16 * 4bitový, můžu mít dvě možnosti: 1) [63:0] single_reg, 2) reg [03:00] reg_file [15 : 0]; Když jsem syntetizovat tyto dva ve Washingtonu, který z nich je více populární volbou? Navíc, když mám větší jeden port on-chip paměti, řekněme, 1KB, bych měl použít syntetizovaných zaregistrovat soubor nebo použít SRAM poskytované slévárna? Díky moc předem! [/Quote]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back