spínací frekvence a šířka pásma DC-DC napětí se Buck

W

wholx

Guest
Ahoj, jsem zmatená o vztahu mezi spínací frekvence a šířka pásma celkové zpětné vazby měniče. Četl jsem v doc, že šířka pásma by měla být 3 krát menší, že spínací frekvence, jak je to? Udělal jsem okruh a zjistil, že výstupní napětí operačního zesilovače chyby doesnt vypadat jako konstantní hodnota, dokud jsem zvýšení spínací frekvence na mnohem vyšší hodnotu. Originální design je FSW = 100KHz, takže jsem se jako šířka pásma 33kHz se ve fázi = 75degree. Nakonec jsem potřebu TSP = 5 MHz získat stálé Verramp. nikdo mi nedokáže říct, co se stalo s mým design? jsem se mýlil omezení na šířku pásma spínací frekvence? [Size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 1 hod. 42 min: [/color] [/size] vidím, že pokud chceme snížit výstupní zvlnění, můžeme zvýšit výkon kapacitní nebo četnost spínání. Chci vědět, jestli tam je maximální hodnota frekvence spínání, které se může převodník pracovat?

No, když viděl, že spínaný zdroj je opravdu vzorku dat systému, maximální šířka pásma je omezena na 1 / 2 četnost spínání (Nyquistův teorém). Nicméně, v reálném světě, měl by být omezena na šířku pásma asi 1 / 4 až 1 / 5 ze spínací frekvence. Ale to není pravidlem. A to je jen horní hranice, to nemusí být tak vysoká. Šířka pásma může být jen několik kHz. Uděláte pásma jen dostatečně vysoké, aby získal přechodové odezvy, které potřebujete, a zároveň zajistí stabilitu za všech podmínek výkonu vstupního napětí zátěže a další výstupní kapacity, které mohou být přidány k zátěži. Spínací frekvence může být zvýšena bez teoretický limit, současné technologie spustit do rozsahu MHz. Jaké limity spínací frekvence je rychlost tranzistorů, ztráty v magnetismu a vinutí a vzhledem k obtížnosti řídit tranzistorů (kapacitní zátěž), které v konečném důsledku promítne do vyšší ztráty. Také nezapomeňte na EMI problémů, které mohou také paly roli při výběru četnost spínání.

VVV vysvětlení, vždy se mi více snadno pochopitelné pochybnosti. Velmi obdivuji VVV pro jeho znalosti!

thx VVV. Přišel jsem s nápadem, že výstupní fáze měniče pracuje jako dolní propust, která bude blokovat vysoké frekvence, a pak dostane DC výstup. toto právo na hranici přechodu do pásma frekvence §

[Quote = wholx] thx VVV. Přišel jsem s nápadem, že výstupní fáze měniče pracuje jako dolní propust, která bude blokovat vysoké frekvence, a pak dostane DC výstup. toto právo na hranici přechodu do pásma frekvence § [/quote] Myslím, že to je jen základním požadavkem pro přepínání frekvence. Pole zavedené low-pass filtr je mnohem menší než šířka pásma konvertoru, zatímco šířka pásma je 1 / 4 až 1 / 5 krát méně, než je spínací frekvence, jako VVV řekl.

rockycheng, u pravdu. jsem si spletl pásma placeného converteur se tyčí koncového stupně. Jen jsem chtěl dát intuitivní pohled na důvod, že šířka pásma FBW je omezena spínací frekvence Fs. ale u chlapů vždy přečtěte si následující dokument od TI? část na str. 8, kde jsem již zdůraznil říká, že celková šířka pásma musí být vybrána v rozmezí Fs/10 <FBW <Fs / 3. jsme použili stejné odškodnění tech projektu jsem právě dokončil. Nicméně rozdíl je naše Fs je 100KHz a výstupní kapacita a indukčnost je 10uF (s ESR = 10mohms) a relativně 22uH. nahradit nestabilní převodník, dal jsem dvě nuly v blízkosti pólu dané LC. Ve skutečnosti jsem udělal návrh kompenzace sítě s celkovou FBW = 1 MHz a ve fázi o 40 stupňů, ale vzhledem k menší Fs = 100 kHz, jsem se musela snížit na zhruba 30 KHz FBW a skončil s 75 stupni marže fázi. další omezit kvůli parazitní kapacit omezen min hodnoty kapacit v odměňování, a tím omezil maximální hodnotu odporu a tím i zisk DC nelze dosáhnout na vyšší hodnotu. Jen chci podělit s U. připomínky jsou vítány.

Věděli jste skutečně měřit zisk fázi své převodníku, nebo jsi to spočítat? Docela často, to, co je opatření diffrerent, protože parasitics, že nemáte na accunt. A právě proto, že kompenzace na BW 1MHz, neznamená to, že to vlastně není nic. Možná, že můžete sdílet hodnoty jednotlivých složek (induktor, čepice, FW) a zpětná vazba komponentů. Rád bych, aby se na ně podívat. Pokud jde o zisk DC je příliš malá, nechápu to. Pokud jste použili náhrady síť předložila, pak to nemá DC cestu mezi výstupem zesilovače a jeho chyby (-) vstup, takže zisk DC by měla být omezena na operační zesilovač, není zpětná vazba.

máte pravdu, VVV, zisk DC není ovlivněn zpětnou vazbu sítě, ale vyrovnání sítě zisk mezi jeho první a druhá nula nula se rovná poměru dvou odporu ve zpětné vazbě síti. Proto, pro vyšší frekvence, je to jako zpětná vazba, která hraje zisk DC, stejně jako zisk DC operační zesilovač.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back