spínaný zdroj řešení problémů otázku

D

david90

Guest
Mám herní konzoli Dreamcast a zdroj funguje občas, když se zapne zima. Nechá-li se PS na cca 20 sekund, pak to bude fungovat dobře. PS má 3 výstupní napětí: 12V, 5V a 3,3. 3,3 výkon měřený 2,5 a to způsobilo poruchu konzole. 12V a 5V železniční fungovat. PS má jeden PWM řídící čip a jeden oddělovací transformátor. Jaký špatná komponenta může způsobil ps závadě při zapnutí zima? Už jsem nahradil víčko filtru @ 3,3 V výstup, ale problém přetrvává.

Dobrý den. Za předpokladu, že [url = "http://en.wikipedia.org/wiki/File:Sega-Dreamcast-Internals.jpg"] tento obrázek [/URL] je totožný s přístrojem. Já bych chechk napětí 3,3 V stabilisator. To může být obecně stabilizátor napětí, které se spoléhají na vnější odpory na výstupu správné napětí. Myslím, že ani jeden z rezistorů je ztratí, nebo vada, nebo, že regulátor sám je vada. Chechk pájení. Je to skvělý chanse, že použití nové pájecí cín na uvedené komponenty by to zase funguje.

Co a kde je napěťový stabilizátor na desce PS? Vzhledem k tomu, že jsi z Norska, myslím, že používání různých termínů. Ano, obrázek, který zaslali vypadat přesně jako rada ps, který jsem.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Příspěvek přidán v 20:51 ------- --- Předchozí příspěvek byl v 20:49 ----------</span></span>
Jaký je účel tří polovodičů (přiložený k chladiči), se nachází @ dolní polovině ps představenstva ?

Myslím, že to jsou usměrňovače, že "opravit" nebo převést vysokofrekvenční střídavý proud na stejnosměrný. Myslím, že to jsou ultrarychlé využití nebo Schottky diody. 3 na 3 napětí kolejnice. Doufám, že to pomůže. Tahmid.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Příspěvek Přidáno v 01:59 ---------- Předchozí příspěvek byl v 01:54 --- -------</span></span>
nebo dolní 2 (ty, na jednom chladiči) by mohla být paralelně pro vyšší současné kapacity. Mají 2 nebo 3 piny? Nemůžu říct, z obrázku. Kterou jste mohli vidět, že ve své zdroje?

Vyměňte kondenzátor označený v přiloženém obrázku.

Ahoj, já bych poraďte se ESR metr kondenzátory u výstupu. Pokud je nemáte, prostě změnit! Oni jsou levní. S pozdravem, Bruno

Jaký je váš důvod pro nahrazení této hranice? Chci se učit btw.

Jak víme z nejčastějších důvodů, že digitální elektroniky nepodaří se zdají být špatné elektrolytických kondenzátorů. Všechny hliníkové elektrolytické kondenzátory mají omezenou životnost. A k tomu dojde, protože vytápění elektrolytu v prvku, jsou kondenzátory nejsou hermeticky uzavřené, a elektrolytu v těchto kondenzátoru nakonec se vypařuje způsobuje zvýšené ESR, který způsobuje zvýšenou vytápění, a tak dále. Jak jste zmínil dříve, než jste již nahradili 3,3 kondenzátor a v tomto případě je třeba nahradit kondenzátor v primárním okruhu také, vedle řídicího obvodu. Nemám schéma pro tento obvod, ale předpokládám, že v případě, 5V a 12V jsou mezi transformátoru na výstupy některé další obvody / tranzistorů, to je důvod, proč žádné významné rozdíly vidět jako u 3,3 výstup. Obecně platí, že můžete buď zvýšit napětí a kapacita kondenzátoru v aplikaci napájecího zdroje, pokud se vám nepodařilo najít přesné hodnoty. Je velmi důležité nainstalovat kondenzátory se správnou polaritou.

Jak víme z nejčastějších důvodů, že digitální elektroniky nepodaří se zdají být špatné elektrolytických kondenzátorů. Všechny hliníkové elektrolytické kondenzátory mají omezenou životnost. A k tomu dojde, protože vytápění elektrolytu v prvku, jsou kondenzátory nejsou hermeticky uzavřené, a elektrolytu v těchto kondenzátoru nakonec se vypařuje způsobuje zvýšené ESR, který způsobuje zvýšenou vytápění, a tak dále. Jak jste zmínil dříve, než jste již nahradili 3,3 kondenzátor a v tomto případě je třeba nahradit kondenzátor v primárním okruhu také, vedle řídicího obvodu. Nemám schéma pro tento obvod, ale předpokládám, že v případě, 5V a 12V jsou mezi transformátoru na výstupy některé další obvody / tranzistorů, to je důvod, proč žádné významné rozdíly vidět jako u 3,3 výstup. Obecně platí, že můžete buď zvýšit napětí a kapacita kondenzátoru v aplikaci napájecího zdroje, pokud se vám nepodařilo najít přesné hodnoty. Je velmi důležité nainstalovat kondenzátory se správnou polaritou.
Proč jsou některé z možných rolí / z důvodů dalších obvodů / tranzistorů, které jste zmínil?

Obvykle v flyback SMPS pouze jeden výstup je regulována a zbytek jsou jen měli sledovat, a pokud je lepší regulace je zapotřebí, pak je třeba přidat post-regulátory. To je nápad s dalšími obvody pro +5 V a 12V.

Díky za pomoc. Myslím, že jsem našel problém. Jsem se blíže podívat na víčka a já jsem viděl jeden z uzávěrů měl děravý základu (3,3 SZP před induktor). Já ji nahradí a testovat PS znovu.

Chcete-li zkontrolovat ESR kondenzátorů (jsou velmi často hlavní příčinou skutečného zařízení electronis), můžete se obrátit na mé webové stránky, dostanete Schéma ESR metrů od jednoduchých, kdo komplexnější jde, [url = http://kripton2035.free.fr/esr-repository.html] ESR-Repository [/url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back