Spartan 3 kit JTAG problém

L

lmtg

Guest
Já jsem se právě začínáte učit, jak naložit s FPGA. Já používám Spartan 3 kit s digilent JTAG-paralelní kabel. Problém je, že můj latop nemá paralelní port. Tak jsem si USB na paralelní kabel, ale Xilinx stále nedaří zjistit JTAG kabel. HELP! : S

Používáte USB-to-paralelní převodník USB kabel nebo JTAG kabel?

Dobrý den! Měl jsem stejný problém, když jsem začal můj coolrunner2 programování CPLD, který také používá JTAG-paralelní kabel. Problém je, že USB, paralelní kabel není platný, protože to není skutečný paralelní port, pouze multiplexy kolíky, to je ještě sériový port, je to jako USB konektor - konektor DB25, ale to nemá skutečný paralelní port cirucuitery. A co víc, myslím, že váš notebook nerozpozná paralelní port, ale stále vidí jako USB. Tam je ten problém! Tento typ kabelu se obvykle používají pouze pro připojení tiskárny k notebooku, ale nic víc ... Řešení? No, můžete najít v reálném USB, paralelní port měniče, nejsou to jen kabely, které jsou potřebné Dodatečné obvodu, ale jsou dost drahé. Dokonce jsem našel stránky, kde vám řeknou, jak na to sami! Jsem si jist, že také existují PCI karty pro notebooky, které mají paralelní port ... Ale myslím, že nejjednodušší a nejrychlejší způsob je použití notebooku, ale PC se paralelní port! To je to, co jsem udělal, ale jen proto, že jsem potřeboval paralelní port pro jiné aplikace, ale ve vašem případě, pokud vám bude stačit pouze paralelní port pro program si Spartan, bych doporučil si koupit USB JTAG programátor kabel (najdete je na stránce Xilinx web), bude to ušetří mnoho bolesti hlavy!

P4R4V4C4 je správné, snížit případné body selhání. Paralelní port, může být docela vybíravá řešit, je pět možných režimech: kompatibilita, Nibble, Byte, EPP (Enhanced paralelní port) a ECP (Rozšířené možnosti Mode). Pak hodit adaptér nebo dvě šarvátky a je to opravdu Noční můra v ruce. Kromě digilent má USB na JTAG kabel za pouhých 40 dolarů, i když vyžadují použití jejich Adept na verzi 2.0, která je volně ke stažení. Máte-li touhu Xilinx kompatibilní s USB na JTAG kabel, jsou zástupy k dispozici za $ 75 až 100 dolarů. A pak za to, že standardní paralelní port DB25 se stává téměř zaniklý s notebooky a desktopy novější.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back