Společný kolektor jako výstupní stupeň - problémy

Z

ZaeemAhmad

Guest
Chci design vícestupňové audio zesilovač s diskrétní tranzistory a již design prvních dvou společných emitor etapách, poslední má být společným kolektorem fázi.Ale když jsem se připojit 8 ohm reproduktor napěťový zisk klesne výrazně.Je to problém?Také mi říci, jak navrhnout společný kolektor etapě přijmout pro tuto 8 ohm reproduktor (2W).Co se špičkami hodnota napětí potřebuji?
Díky!

Tato etapa by měla být push-pull typu.Také, klidový proud by měl být velký.

Takže myslíte, že to není možné, aby jeden společný kolektor fázi se získat téměř 1, když zatížení 8 ohmů je připojen k jeho výstupu (tzn., že bude vždy volné zisk a peak-to-Peak swing)?Také, řekněte mi, kolik budu potřebovat získat od prvních dvou etap CE, pokud mohu připojit normální dynamický mikrofon na jeho vstup do řízení 2W reproduktor?

Mám připojené schéma zapojení.Já jsem vlastně dělat audio zesilovač s použitím diskrétní konfigurace etapy (MIC použít, je jednoduchý dynamický typ).První dva jsou CE, se ziskem cca.170 (není v DBS) každý.Nyní, já nevím, co konfiguraci pro připojení mezi posledním CE a 8 ohm reproduktor.Snažil jsem se společným kolektorem, ale nefungovalo to (velké snížení výstupního napětí swing!).Úroveň DC výstup v každé fázi je 4.5V.a kolektorový proud je 0.136 mA.Beta předpokládat, je 100.Prosím, řekněte mi, co se připojit do "otazník" region (v levé části 8 Ohm, 2W reproduktor), takže jsem si maximum swing na výstupu.(Nepovažuji hodnoty kondenzátorů nyní).Máte-li nakreslit schéma zapojení, pak budu velmi potěšen.Díky!
[/ Img]
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Díky AudioGuru!
Testoval jsem svůj obvod v Proteus a dává jen (asi), 1V špičkami na výstupu s (asi) 460mV na vstupu.Bude tento napěťový zisk asi 2 stačit zesílit signál z mic do 2W reproduktor?Také mi říct, proč jste připojen výstup zesilovače na vrchol 270K rezistoru?Je to pro zpětnou vazbu?A konečně, jaký software jste použil pro simulaci vašeho obvodu (protože mám zájem o to)?
Máte nějaké návrhy týkající se mého obvodu?
Díky!

Vaše Proteus simulační software je špatně!
I využití volného sim software nazvaný LTspice IV z Linerar Technology.

Výstup je 4.6V pp na ořezávání se vstup 0.6V vrcholu.Pak napěťový zisk je 4.6/1.2 = 3.8.

Mic potřebuje napěťový zisk 4.6V/0.014V = 329, takže můj zesilovač se ziskem pouze 3,8 je dost daleko od zisku.
Váš předzesilovač se ziskem ve výši 170 poskytne spoustu zisk řídit můj zesilovač.

Samozřejmě 270K odpor poskytuje AC a DC negativní zpětnou vazbu.Bez negativní zpětné vazby zkreslení je hrozné.

Díky moc za vaši rychlou odpověď!
Stáhl jsem si LTSpice IV a začne používat to v určité době.
Takže myslíš, že jsem použít svůj zisk 170 předzesilovač a používat zesilovač až do finálního výstupu, hmmm ...
Chtěl bych vědět, jak si mohu nastavit výstupní odpor push-pull fázi asi 4 ohmy.Také mi řekněte, jak upravit jeho vstupní impedance.A pokud vám to nevadí, rád bych věděl, že jak mohu design vlastní zesilovač (stejně jako ta vaše, ale s některými různými hodnotami, jako ti zisku a stávající, protože jsem trochu zmatený asi 2N3904 tranzistory zkreslujícího , bez kolektor a emitor rezistence).Prosím, dejte mi nějaké tipy, pokud jde o design ...
Díky!

Nemáte nastavit výstupní odpor moderní zesilovače, aby odpovídal odporu ODF reproduktor.Pokud tak učiníte pak zahodit polovinu výstupního výkonu zesilovače.Staré elektronkových zesilovačů vakuum uzavřeno jejich výstupní odpor k resaistance reproduktoru.

Moderní zesilovače mají výstupní impedance ve výši 0,04 ohmů nebo méně poskytovat vynikající tlumení rezonancí spreaker.

Pokud chcete použít 4 ohm reproduktor s zesilovačem určené k pohonu 8 ohm reproduktor, pak musí být re-navrženy tak, aby dvojí výstupní proud, nebo napájecí napětí může být snížena tak, aby max. proud do 4 ohm reproduktor je stejný jako max proud do 8 ohm reproduktor.

Sběratel DC zatížení 2N3904 tranzistor v mém zesilovače je 330 ohmů 330 ohmů odpor dvou diod 33 ohmů.

AC impedance zátěže na kolektoru tranzistoru 2N3904 má asi 33k, protože 220uf capacitor poskytuje "bootstrapping" (pozitivní zpětná vazba), se dvěma 330 ohm odpory.

Zisk z mého zesilovače se mění úpravou hodnoty 39k vstupní odpor a zdroj odporu.

Citace:

Jsem trochu zmatený asi 2N3904 tranzistory ovlivňovat, aniž by kolektor a emitor odpor

Díky moc lidí (zejména AudioGuru)!
Vlastně teď mám zájem o projektování vlastní zesilovač a chci vědět, jak vybrat ty odpory hodnot (tj. proč ty, proč ne nějaké jiné hodnoty).Budu velmi vděčný, pokud mi průvodce, nebo mi dej odkaz na nějakou knihu nebo článek týkající se "uvnitř" tohoto zesilovače design (nejlépe online) (v jednoduchých a srozumitelných slov pro začátečníka, jako jsem já).
Díky!

Špičkový proud do 8 ohm reproduktor je 2.3V vrchol / 8 = 288 mA.HFE o 2N4401/2N4403 je typicky 150 na 288 mA, takže základní proud dva sta osmdesát osm sto padesátin = 1,92 mA, je dobrá.330 ohm odpory mají celkem 1.85V na obou, takže jejich proud je 1.85V/660 ohmů = 2,8 mA, který je o něco více, než je potřeba.

2N3904 tranzistor má typickou hFE z 240 na 2,8 mA, takže základní proud 2.8mA/260 = 10.8uA je v pořádku.

270K rezistor má 2.9V přes něj, takže její proud je 10.7uA.

270K odpor poskytuje negativní DC zpětnou vazbu, takže v případě, že zisk 2N3904 tranzistor je nízká, pak se nezapne tolik což výstupní napětí vzestupu, která poskytuje více základní proud, takže to dopadá na více.Pokud 2N3904 tranzistor má vysoký zisk, pak opak se stane.Pak zisk tranzistoru nemá vliv na okruhu hodně.

Vlastně, víš, já jsem nový pro navrhování Audio zesilovače.Co chci vědět, jak věci fungují, tak, že mohu design je tak, jak chci.Zpracování (můj) CE na jevišti a doplňkové push-pull regionu koncovém stupni, je mi jasné.Jsem zmatená o provozu (viz okruh Nahrál AudioGuru v tomto příspěvku):
1) První 2N3904, jehož kolektor je přímo spojena s nižším diody push-pull region.
2) zpětná vazba odpor (270K), a jak to vlastně pomáhá v tom, co to dělá.
3) Oba 330 ohmů odpory.Jaké jsou jejich funkce a proč jste připojen kondenzátor na propojovací uzel vpravo 270K zpětnou vazbu?
4) Proč jste připojeni 33 ohm rezistor mezi diody?
4) Co myslíš tím, bootstrapping (v jednoduchých slov)?

Pokud odpovíte na mé otázky, budu velmi vděčný vám všem!

ZaeemAhmad napsal:

Vlastně, víš, já jsem nový pro navrhování Audio zesilovače.
Co chci vědět, jak věci fungují .....

Nicméně AudioGuru, opravdu mi hodně pomohl.Vážím si vaší snahy.
Zeptám se další otázky, jestli cítím nějaký problém!
Díky všem!

Ahoj,
Dostal jsem lepší výsledek s R3 = 100 Ohm.I simulovat v PSpice 9,2

stanislavb napsal:

Ahoj,

Dostal jsem lepší výsledek s R3 = 100 Ohm.
I simulovat v PSpice 9,2

Mám tři otázky týkající se vašeho jednoduchý zesilovač:
1) Pokud změním VCC na 9 V, jak byste přepočítat hodnoty R2 a R6 (tj. 330 ohm odpory)
2) Jaké je jméno dané nižší 2N3904 tranzistor (to je známé jako řidič?)?
3) Jak jste spočítal hodnotu bootstrapping kondenzátoru a proč jej připojit ve středu dvou stejných oceňují rezistory, a proč ne přímo na základně 2N4401?
Také mi řekněte, jakou hodnotu zdroje signálu je třeba nastavit zachytit chování běžné dynamické mic na normálním hlasem amplitudy.
Díky!

ZaeemAhmad napsal:

Mám tři otázky týkající se vašeho jednoduchý zesilovač:

1) Pokud změním VCC na 9 V, jak byste přepočítat hodnoty R2 a R6 (tj. 330 ohm odpory)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back