Spolehlivost electrolytics

F

Freddybaby

Guest
Mám několik zařízení v oblasti, která jsem musel použít elektrolytické čepice.Toto je venkovní aplikace (v Iowa), poměrně vysoká spolehlivost v tom, pokud selže, bude to znamenat dražší zařízení k nezdaru.

Moje otázka / poznámka: MFG hodnocení pro život, jsou mezi 1000-4000 hodin.To se jeví jako nepřiměřené nebo extrémně konzervativní vzhledem Mám 20yr starých zařízení, která dosud nepodařilo s tímto typem čepice.

Tam je malý transformátor v krabici, která by měla vést z hořké Iowa studená, ale myslím, že to by mohlo také vést k problémům v létě, jako je vysychání elektrolytu.

Jsem paranoidní, nebo musím koupit opravdu nákladné vojenské hodnocené čepice?

Americké, evropské a japonské elektrolytických kondenzátorů jsou spolehlivé.Čínské a ty, které jsou v zemi, která jste nikdy neslyšeli o tom nejsou.

Tři hlavní faktory v elektrolytu selhání jsou:

1.teplota

2.zvlněný proud

3.přiloženého napětí.maximální spolehlivost je použita napětí 80% jmenovitého napětí.Vyšší a nižší je pro předčasné selhání.

nadýmavý napsal:

Tři hlavní faktory v elektrolytu selhání jsou:1.
teplota2.
zvlněný proud3.
přiloženého napětí.

V 60-elektrolytických kondenzátorů měl gumové těsnění, které sušené pak zlomil.Nyní používají syntetické neoprénu, který trvá téměř věčně.

[Quote = "atferrari"] [quote = "nadmutá"] tři hlavní faktory v elektrolytu selhání jsou:

1.teplota

2.zvlněný proud

3.přiloženého napětí.[/ Quote]

Ne také věk? [/ Quote]

Jak bylo uvedeno ve výše uvedeném reakci, závěry jsou lepší v těchto dnech, a tak elektrolyt není unikat tolik s věkem.

Mám 25 roků starý AM FM tuner, že jsem se jen zřídka používají.Je stále ještě pracuje a pravděpodobně obsahuje elektrolytické kondenzátory, zejména v napájení.

My Scott FM přijímač je 46 let a stále funguje dokonale.Má mnoho originálních elektrolytické kondenzátory.

To byl první FM přijímač k použití IO v IF zesilovače.

Před lety jsem vlastnil Scott 342 jinak v krásném tvaru, ale kde jsem musel vyměnit všechny elektrolytické kondenzátory větší než 100uF.A to není jenom můj problém.Našel jsem spoustu lidí, kteří si stěžovali o tom.
Teprve na počátku 80. let se výrobci začíná dělat velmi spolehlivé electrolytics.

Důl je 341 Scott.I nahrazuje tón FET řídicího obvodu s nízkým šumem, malým zkreslením opamps.

Freddybaby
Definice "život" se liší mezi manufacturesrs.Nicméně, selhání nemusí být nutně katastrofální selhání.Lifetime je obvykle definována jako čas, za určitých provozních podmínek, na které buď kapacitní snižuje o určité procento, nebo ESR zvyšuje o určitý procentní podíl.Některou z těchto podmínek je považováno za "selhání".Podle této definice capacitor mohl "Fail" a stále fungují perfektně v obvodu.Většina návrhářů specifikovat capcaitance, která je vyšší než je požadováno, aby bylo možné degradaci v kapacitní časem.Podobně, kondenzátor s nižším, než je požadováno ESR je obvykle uvedeno.Podívejte se na následující stránky pro podrobné vysvětlení toho, co se děje.
.
http://www.digikey.com/Web% 20Export/Supplier% 20Content/CDE_338/PDF/CDE_PredictingLifeTemp.pdf
S pozdravem,
KrálPřidáno po 3 minutách:Omlouváme se!Na stránkách je http://www.edn.com/article/CA6588368.html.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back