step-up a step-down napájení

E

ericmar

Guest
Nazdar,

Mám v plánu použít buď 4 buněk alkalické baterie (4 x 1,5 V) nebo AC adaptér pro 9 V@2.2A jako hlavní zdroj energie a step-up to step-down napájecí zdroj k vytvoření několika různých napětí dodávky ( 12V, 3.3 V a 1.8 V).

Mým problémem je, měl bych být sestoupil z 1.8 V hlavní zdroj elektrické energie nebo sestoupil z regulovaných 3.3 V (což je první krok-dole z 9 V).Důvodem je, že rozdíl mezi napětí 3.3 V a 1.8 V, 1.5 V, zatímco pouze rozdíl napětí mezi 9 V a 1.8 V je stejně vysoká jako 7.2 V.Myslím, že tam bude plýtvání energií pro takový převod, ne?

Jak mám zařídit to tak, že energetické účinnosti je optimální?

Rozhodl jsem se využít podporu převodník posílit zdroje napájení 12 V.Pokud jde o step-down části, nejsem si jist, zda použít lineární regulátor nebo převodník Buck provést step-down.Lineární Regulátor je snadné být použity, ale možná i nižší účinnost.Kozel převodník lze dosáhnout mnohem lepší výkonnost, ale mnohem složitější stavět.Any suggestions?

Thanks for any help předem.

Pozdravy,
eric

Nazdar,
Osobně bych použít samostatné buck regulátory od dodávek surovin pro každou odstoupit napětí.
Bob.

protože používáte konvertor krokem zvýšit až na 12V, pak je lepší použít zvýšit převodník odstoupit ... a krok až 3.3V 1. pak na nižší napětí later.normally mám rád tento la ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back