Symbolické obvod simulátor existuje?

D

div

Guest
Ahoj: Někdy, musím najít multi-port Z (Y, S, T) matice z okruhu netlist (Spice netlist). Pak jsou otázky: 1) Může obvod simulátor (Hspice) dávat multi-port Z (Y, S, T) matice výstup? Návrhy, jak spojit několik 2-port matice do multi-port matice techniky jsou také vítány. 2) Já se chci jen najít numerické řešení, ale také chtějí najít symoblic řešení. Je nějaký okruh simulátoru schopen to udělat? Například, mám 2-port síť jak je uvedeno níže - L ------ L - | C | --- L ------ L - mohu ručně počítat Z (Y, S , T), matice s symbolické vyjádření. Ale jak o sítě s prvky pasivní stovky? Jakýkoli podnět / nápad? Není-li takový druh nástroje, může se domnívám, napsat freeware to udělat. :)) Díky Div

Ano, takové nástroje existují. Je třeba hledat pro SNAP nebo Sapwin. Zvlášť Sapwin má funkci, kterou žádost. Osobně jsem používal jen DOS-založené XFUNC nástroj, který je dodáván se zdrojovým kódem a lze nalézt na www.simtel.net a na dalších místech. To pochází z roku 1991, a podporuje základní prvky, jako závislé a nezávislé zdroje proudu nebo napětí, ideální operační zesilovače, RLC, atd. Pokud tyto věci si můžete vytvořit mnoho věcí, jako je AC ekvivalenty a tak dále. Všechny tyto výpočet Laplaceova přenosové funkce atd. the_penetrator ©

Dalším obecným cílem metodou je použití simulátoru SPICE provést měření, které definují parametry, které chcete. Drive přístavu a ukončit všechny ostatní porty s tím, co vyžadují N parametry portu a pak najít napětí, proud atd., a to rozdělení. PSpice umožní frekvence zatáček a matematický výpočet v sondě okna tak, že můžete získat graf parametru buď obdélníkový nebo polárních formulář.

Ahoj všem, existují i další nástroje. K dispozici je speciální modul pro Maple caled sirup. Kolega používat, jak se docela impresive výsledky. ISAAC z KUL je také řešení. Je trochu těžké ji používat, ale jakmile se dostanete na náznak tam není žádný problém. Výsledky jsou uvedeny v Matlab-jako forma. Před časem jsem také slyšel o symbolický Spice. Nikdy neviděl. Zkuste to a řekněte nám ;-) S pozdravem Humungus

Vážení humungus a ostatní kolegy plakáty, sspice (symbolické Spice), je velmi pěkný, ale odešel na demo verzi (SSPICE1.0). To může zpracovat až 6 analogových uzlů. , Který umožňuje pouze 2-4 tranzistory v obvodu. Podívejte se zde: h ** p: / / www.simtel.net/pub/pd/45184.html TI kalkulačky měl nějaký minimalistický symbolické nástroje analýzy obvodů, ale budete muset spustit dongle emu kromě TI-calc emulátor. Pro XFUNC (hodně mi pomohl!): H ** p: / / www.geocities.com/hyiu00/ (nemusí fungovat) a na SimTel: h ** p: / / www.simtel.net / pub / pd / 24228.html S pozdravem, the_penetrator ©

Sirup je zde z Maple (R), http://www.mapleapps.com/powertools/syrup/Syrup.shtml Humungus: Mohl byste uvést více odkazů o ISAAC? Díky Div
Zdravím všechny, existují i další nástroje. K dispozici je speciální modul pro Maple caled sirup. Kolega používat, jak se docela impresive výsledky. ISAAC z KUL je také řešení. Je trochu těžké ji používat, ale jakmile se dostanete na náznak tam není žádný problém. Výsledky jsou uvedeny v Matlab-jako forma. Před časem jsem také slyšel o symbolický Spice. Nikdy neviděl. Zkuste to a řekněte nám ;-) S pozdravem Humungus

Ahoj, S PSPICE softawre můžete simulovat obvody, používat Schéma circuiit. mems123

Vážení přátelé, myslím, že normálně, symbolické (analytická) analýza není použito velké obvody-z důvodu velmi velké rovnice, která není handeable o lidském mozku!, Takže je možné použít demo verzi soft. Také je možné napsat node-admitance matice a dát to javor nebo Mathematica to vyřešit, ale s malou péčí, jak to udělat bez chyb! další advatage použít matematické app. je, že obvykle analytická rovnice je psána znát chování obvodu, a / nebo optimalizovat, takže můžete používat schopnost těchto aplikací. na derivát rovnic a jejich řešení. nejlepší ...

na mems_123: PSPICE dělá mnoho věcí, ale nikdy se symbolickou analýzu obvodů: K výrobě přenosové funkce dané symbolická jména parasitics. Dává NUMERICKÉ ne ANLYTICAL řešení. Tam by mohl být způsob, jak dělat parameteric smést překonat to a pomocí aplikace Excel a ... ale, že zachází příliš daleko. na goodboy_pl: Souhlasím. Měl jsem proud dopravníku (myšlenka vyskočila z PhD Sedra to!) CCII ve skutečnosti. To sestávalo z 20 tranzistorů, ale musel jsem použít pouze 6 plus ideální zdrojů a zjednodušit věci získat přesný popis některých vlastností. (Zisk a vstupní odpor). the_penetrator ©

Souhlasíte, že symbolický z nich jsou užitečné pro malé a jednoduchých obvodů. Pro méně jednoduchých, a to i poté, co se řeší uzlové rovnice, můžete ještě dostat velmi složité výrazy, které nelze řešit se sekáčkem sbližování a substituce. jde, mwpro

Ahoj, chtěl bych vědět, jestli některé z těchto symbolických řešitel zvládne distribuované prvky, jako jsou transmisson linky a další obvyklé RF / MW elemetns a výstup S, T nebo ABCE matice? flyhigh

co je nejlepší symbolický okruh řešitel Ví někdo? (Maple, Mathematica? ... Atd)

Ahoj Tam je také malý symbolický simulátor pro TI-89 a TI-92 kalkulačky. to je voláno symbulator. Použil jsem ji na nějaký čas a bylo to poměrně rychle (než řešení po ruce, samozřejmě) a velmi šikovný

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back