Synopsys na víceprocesorových (SMP), stroje

F

fiber7

Guest
Ahoj všichni. Napadlo mě, jestli existuje způsob, jak plně využít SMP s věcí Synopsys na Linuxu. Je tam možná volba slouží k nastavení počtu procesorů mají být použity? By také příjemné zjistit, zda je možné použít také, že v clusteru. Čau!

Z mé zkušenosti z Synopsys Myslím, že aplikační software (např. Design Compiler) nemá nic společného s významnou tržní silou. OS (Linux), musí s tím vypořádat. Takže, IMHO, pokud zjistíte, že SMP vědom linuxovou distribuci, můžete být schopni vidět zvýšení rychlosti.

Ahoj geconom. Je nutné, aby OS podporují architekturu SMP, ale to nestačí. Žádost musí být písemná, aby práce mohly být parallelized tj. více než jeden proces (vidlice) je exectued nejméně. Já osobně jsem se snažil DC na SMP a nepoužívá jiné procesory. Možná, DC nepodporuje tento druh architektury ale myslím, že by bylo skvělý improovement. Zamyslete se nad využitím openMosix a DC. Ty by mohly snížit vysoké synth & sim čas. Každopádně pokud někdo ví něco víc o tomto argumentu, prosím připojte se k nám! Na zdraví

Ano, to je to, co jsem očekával. Byl jsem pomocí Synopsys, slyšel jsem nic o SMP ve své současné nebo dokonce v jeho budoucích verzích. Také jsem nic neslyšel o jiném softwaru EDA a sušeného odstředěného mléka, s výjimkou zvěsti o Riviera Aldec a Cadence má IC. Ale já jsem nikdy testovány žádné z nich. Možná budete chtít zkontrolovat jejich oznámení. Pro Synopsys, budete muset zůstat u jakékoliv zlepšení SMP vědom OS nabízí. Myslím, že!

Některé produkty z Avant! (Nyní patří do Synopsys) alespoň Hspice, které jsem kdy použil, může podporu SMP. Myslím, že mnoho z nich může také podporovat SMP taky.

Když oba OS a aplikace podporuje SMP, můžete spustit aplikaci na počítači s významnou tržní silou.

Tady je moje výsledky o Synopsys DC běží na SMP strojích. Mám PIII 866MHz VIO 1GB SDRAM a 666 MHz dvojí PIII 512MB SDRAM jsem se pokusil spustit DC 2001,8 jak pro WIN2000 Advance Server, WinXT a Linux (7.2) platforma (všechny podpora SMP). Design je poměrně malý (ARM jádro). Výsledkem je: DC + na Windows je pomalý žádné větší pravděpodobností k havárii. + DC na Linuxu běží stabilní a mnoho rychleji. + DC na SMP strojích Linux běžet rychleji, i spustit několik pracovních míst, než na jednom počítači MP. + Jsem také nemůže dostat dva DC běžet současně na Windows. Všichni havárie appearantly. Závěr: + tam může mít nějaké chybě na 2001,8 + Nezáleží na tom, DC skutečně podporuje více vláken a SMP platformu, SMP OS určitě dělá dobrou práci (např. Linux). + Linux bude OS volby EDA! : Oops:

Některé ralative informace: Synopsys, od verze 1999,10 a zahrnuje automatické Chip Syntéza (ACS) s Design překladačů. Tento nástroj může být použit k rozdělení vašeho návrhu a plní různé úkoly v různých syntézu Solaris nebo Linux stroje ve stejné síti. Například, cluster strojů Linux. Já nevím, jestli ACS lze použít pro SMP machnines také, ale budu kontrolovat!

Některé výrobky z Synopsys z ex-Avant! podporu SMP jako Hspice, Star_RCXt, Hercules .... Ale Nebudete mít zdarma Luch, to vyžaduje samostatnou licenci pro každý dvojice využití CPU, 1-2 CPU 1 licence, 3-4CPUs 2 licence, 5-6 CPU 3 licence. Na 6 CPU výkon jen zvýšilo 3 krát. Personnaly, myslím, že v případě simulace, je-li váš obvod mít hodně zpětné vazby, výkon se moc nezlepšil. a ano, budete muset dát do přepínač na řádku COMAND říct, že jste se systémem multi-threading

Fyzikální překladačů z Synopsys můžete použít SMP. když budeš dělat phyopts, přidejte volbu-num_cpus 2, pak můžete vidět dva procesory se používají k tomu optimalizace. Pro Cadence, může SOCEncounter-Nanoroute použití násobit CPU udělat rychlé trati. Pro syntézu, možná ACS je jedinou volbou, které můžete použít násobit stroje. BTW, pro SMP, musíte addtional licenci ke spuštění kompilátoru fyzické nebo Nanoroute ....

Pro geconom: díky moc! Neslyšel jsem nic o tom, ACS až do současnosti. Jsem velký zájem používat DC v SMP stroje nebo clusteru Linux, takže pokud máte nové info, budu rád, naslouchat jim! Pro Maria R: Víte, které je přepínač říci, kolik DC CPU jsou přítomny na stroji? Díky hoši!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back