T/25-period hodiny generace od T-období hodiny

J

jhcena1985

Guest
Ahoj, mám vytvářet T/25-period a 25% pracovní cyklus hodiny od T-období a 50% pracovní cyklus hodin. Zejména mám vstup hodiny s periodou 2ns a musím mít 50ns období hodiny jako výstup. Nemohu použít více než 10 FF tak série 25 FF nefunguje. Snažil jsem se navrhnout takový design jako Finite State Machine, ale ve skutečnosti tento obvod nemá žádný vstup. Každý, kdo mi mohl pomoci? Díky

25% je 50ns 12.5ns. Vzhledem k tomu, originální hodiny 2ns a 50% daň, máte čas jen na hrany 1ns přírůstek místech, která znemožňuje mít hodiny na okraj 12.5ns, aby bylo 25% clo.

Děkujeme vám za vaši odpověď. Jste úplně pravdu! Infact jsem se dopustil chyby! Pracovní cyklus je 40% (2 / 5 a ne 25% jak jsem řekl). Pro lepší comprension zde kromě obrázku o tom, co bych chtěl dělat použití v nejhorším případě 10 FF.

Mají 5 bitový čítač a přepínat výstup na 10. a 25. cyklu. Potřebujete 6 propadne (ne 5 v případě, že vás zajímá), aby to dobře hodiny.

Říkejme binárního výstupu B0 B1 B2 B3 B4 (MSB -> LSB). Chceš říct, že chcete přepnout všechny binární slovo, nebo jen B0? V prvním případě, když se dostanu do 10. cyklu jsem v platnost celé slovo binárního výstupu do 10000. V druhém případě nemůžu vidět řešení.

Máte jen jeden kousek output.you stačí spočítat počet 2ns pulsu a flip výstupní signál na 10. a 25. puls, a reset čítače při 25. To dělá jeden cyklus 50ns hodiny a 40% clo. Tento proces zopakovat.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back