telemetrie pozemní stanice design

C

craigp

Guest
I ma začátečník v navrhování telemetrie groundstation. V mém projektu, i třeba navrhnout systém, který může telemetrie proud dat z palubní vysílač na groundstation, který se nachází zhruba 200 metrů od sebe. D vysílače dvojice i použití jsou CC1100-RTY1 od Texas Instruments. Moje otázka je: jaký typ antény by měl být použit i na d groundstation? (Ať už HGA nebo jiní jako 1 / 4 vlnové flexibilní anténa ... atd). Kromě toho mohu přímo připojit vysílač na zemi na PC nebo i třeba na rozhraní mikrokontroléru d transceiver k PC?

Musíte mikrokontroléru, protože CC1100 má SPI rozhraní. Můžete použít SoC, která zahrnuje C51 MCU. Vysílač je umístěn na létající objekt? Maximální výstupní výkon z CC1100 je 10dBm. Nemyslím si, že je to dostatečné pro zajištění spolehlivého provozu, událost pro létající objekt, s přihlédnutím k antény na objektu může být náhodný orientované během letu. Pro pozemní objekt energie je velmi nízká. CC1100 je určena pro pár metrů, jako bezdrátová myš. Záleží hodně na rychlosti přenosu dat, taky. Zkontrolujte list. Anténa pozemní stanice by měla být λ / 4 ve všech směrech, pokud nevíte přesně polohu objektu v letu.

Podívejte se do co je známé jako "odkaz rozpočtu". Sklář knihu o digitální komunikaci je dobrý příklad. To vám výchozí bod na vidět to, co potřebujete a kde si můžete dělat kompromisy a ještě mít svůj odkaz práci.

1 vysílač je umístění uvnitř d létající objekt, a další je na d groundstation přijímání dat. což znamená, že i třeba 2 mikroprocesory, 2 radiostanice, 2 antény a USB na sériový port spojení drátů, které tvoří rozhraní mezi d MCU nd PC? Mám v plánu nastavit d rychlost přenosu dat až 38.4kbps a jsem zvědavý, jestli cc1100 transceiveru může podporovat +-200m přenos dat?? nebo i třeba vložit další PA v obvodu?

hej já jsem pracoval na svém fyp projekt, ve kterém budu muset přenášet data frm jeden MCU na jiný v méně než 20 metrů. i hav vybraných cc1100 transciever ale dont hav nějakou představu, která anténa by měla i použití ... frekvence i hav určené pro můj projekt je 433 MHz. tak laskavě dovolte mi navrhnout anténu pro tento transciever na 433 MHz .... i se velmi vděčný pro vás lidi ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back