Teplotní čidlo pro pod -55 'C

A

alberteerj

Guest
Každý, kdo vědí jakýkoli typ / model snímače teploty komponent, které lze měřit teplotu na [color = red] pod -55 'C [/color]? To, co jsem hledal tak daleko, většinou normální snímač, jako LM10 prostě funguje nesmí být nižší než -55 'C. : Cry:

Výzkumu a technologického rozvoje (Pt100/Pt1000) nebo termočlánku je způsob, jak jít.

Jakýkoli jiný typ, který je jen složka sama o sobě jen? bez ready made modul

Hali alberteerj, list nám říká některé věci, nad "Stanovená" rozsah teplot! To není ekvivalentní s větou jako: "To může fungovat, ale pouze v tomto teplotně-range", znamená pouze, že dané údaje jsou v garanted popsána / specifikované Temp-řady! K. Jaký je váš zájem o nejnižší teplota pls? Máme applyed (tak před 25 lety), na ex. AD590s pouze 5 Kelvina !:)_ bylo to, jako typická vojenská typu (-55 - +125 C). Musím říct, že byl každý občas jen na krátkou dobu ve funkci, ale pouze jednou. Myslím, že si musí vzít thermocross / průmyslové snímače nebo typický prvek, PT a pokud jste arent tak extrémní teplota hluboko na: to bude fungovat a musíte kalibrovat samostatně. K. [size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 3 minutách: [/color] [/size] Ad590 byl velmi vítán, protože má 1uA / K aktuální modus. Pokud dáte-1K můžete měřit přímo "Kelvis v mV" ...

Moje nejnižší teplota může dosáhnout až -100 'C. Protože jsem dělal nějaké snímání teploty pro některé chladničky, které jsou operují pod -55 'C. V podstatě mám vlastní připravena rozvíjet MCU palubě. Prostě potřebuju externí teplotní čidlo na vstupní úrovně napětí nebo něco na mé desce MCU. V současné době jsem již měl jedno čidlo teploty, které jsou v pořádku s mým palubě MCU a senzor provozní rozsah je -55 'C až 125'C. Ale teď musím nižší rozsah teplotní čidlo pro mé desky =) [size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 3 minutách: [/color] [/size]
Pokud se pro tento případ LM35 nejnižší teplota může dosáhnout až co číst?

Minimální list literatuře se doporučuje! LM35 datsheet ukazuje typické (blíže neurčené) výkon až do -75 ° C. Zvláště, můžete vidět ostrou zatáčku na ~ -65 ° C, takže je velmi nepravděpodobné, že pracuje na -100 C. Je 's lepší šanci získat téměř lineární chování s ostatními typy, např. řekl AD590. Osobně nevidím větší úsilí při použití VTR v jednoduchém dělič napětí obvodu, za předpokladu, že rozlišení ADC je dostačující. Musíte linearizovat měření digitálně, ale mají zcela specifikované chování. Na rozdíl od snímače IC s neznámou chybu charakteristika, můžete provést jednoduchý dva-bodové kalibrace na eleminate ADC a chyby referenčního odporu.

[Quote = MKO] ... RDTs zcela specifikované chování. Na rozdíl od snímače IC s neznámou chybu charakteristickou ...[/quote] Souhlasím s tím, kompletně, jsem chtěl říci jen, že některé další limity jsou možné jak z "garanteed / uvedené rozsahy" číst / myslíte, že je ... Já jsem taky napsat, že jsme experimentovali pouze s tím a to není průmyslový rozvoj nebo produktu. Polovodičů v tak extrémní aplikace budou (spolu s časem nevrlý) se kovové vrstvy delaminations a problémy lepení odpor :-(... K.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back