test o MCLR v PIC16F88

C

coolchip

Guest
Pokud MCLR je vnitřně spojena s Vdd změnou CONFIG1 bit 5 (MCLRE), pak je zde ještě potřeba vytáhnout MCLR na 5V?
díky: D

Dobrý den,
Namísto odchodu pin na float, je lepší použít odpor.

Sbohem

Kód Warrior napsal:

Dobrý den,

Namísto odchodu pin na float, je lepší použít odpor.Sbohem

Dobrý den,
Pokud MCLR je vnitřně spojena s VDD pak si myslím, že není třeba vytáhnout rezistor.

Sbohem

Je vždy dobré mít žádný plovoucí kolíky ve svém designu.

Takže pokud pin není použit program jako vstup a připojte jej k GND nebo 5 V tomto lze předejít mnoha problémům ESD později.

Jen mé zkušenosti ...

S pozdravem

Kdykoliv nebudete používat kolíky, můžete buď nechat jako vstupy a připojit je k GND na Vdd, nebo můžete tyto piny výstupy, a tak se nemusí být napojen na cokoli.

Osobně jsem pro tento druhý přístup, protože piny nejsou připojeny k nic, takže když potřebuji ještě jeden pin něco udělat, pak jsem běh drát a použití PIN, aniž by bylo nutné odpojit cokoli.
Plus, mnohokrát během ladění procesu považuji za užitečné pro přepnutí trochu na určité odvádí v kódu, takže vím, kdy určitá událost koná, mohu říci, kde je kód, takže opět, nepoužitý a nesouvisí pin přijde vhod.

Nyní se odpovědět na vaše questiom: Když uděláte / MCLR vnitřní (připojení k Vdd), aktuální PIN PIC bude k dispozici jako univerzální I / O pin.To je hezké, protože v 18-pin balíček, kolíky jsou vzácné.
Takže, s pin, který je general-purpose I / O teď, co musíte udělat, jedna z věcí, jsem popsal výše.Osobně bych, aby to výstup a nechat ji nepřipojený.
Ale nemůžete jen tak nechat to jako vstupní a nesouvisí.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back