test o připojení push-tlačítko přepne do FPGA je

D

david119

Guest
Ahoj,

Mám obecnou otázku ohledně připojení push-tlačítka se přepne do FPGA kolíky.Mám několik malých push-tlačítko přepínače, které chci připojit k mé Hodnotící komise pro některé drobné projekty, které jsem hrál asi s.

Otázkou je, by měla FPGA kolíky se vytáhl až na Vcc (logika 1) nebo dolů na zem (logické 0) a pak když vypínač je stisknuto opak logika se uplatňuje?

Vím, že vedení design pro jeden z nich.Ale jaké jsou výhody a nevýhody obou způsobů?

Možné důvody:
Pull-dolů - šetří energii
pull-up - méně náchylná k rušení hluku?Jakýkoliv příspěvek by velmi ocení.Díky

david119

Také můžete povolit pull up rezistor v FPGA v tomto případě můžete připojit přejít na na GND s 33 odpor řady OHM

Lepší je použít vytáhnout s vysokou odolností.Většinu času jsem používat 10k.Z mé zkušenosti, je to jen neeeds velmi malý proud určit logiku vysoké.

Díky za vaše odpovědí tak daleko.

Iouri,

Chceš říct, že bych měl umožnit pull-up rezistor uvnitř FPGA?Pak se ze vstupní PIN FPGA I připojím spínač přímo.Nakonec jsem důvod přejít přes odpor 33 Ohm.33 Ohm zdá malý?

Já jsem nový na FPGA, ale jestli to pomůže pracuji s machXO čip mříž.
david119

david119 napsal:

Chceš říct, že bych měl umožnit pull-up rezistor uvnitř FPGA?
Pak se ze vstupní PIN FPGA I připojím spínač přímo.
Nakonec jsem důvod přejít přes odpor 33 Ohm.
33 Ohm zdá malý?

Ano.

První zjistili, že vaše FPGA mají vytáhnout rezistor (většina moderních nikdo jim)
Důvodem pro 33 OHM rezistor je vyhnout se západka to, co se stalo během zapnutí / vypnutí, také pro minimalizaci překročení / předčasně přistát.Pro přepínače bych ještě doporučuji přidat kondenzátor od pin na GND něco jako 0.1uF.a implimet schidt triggger uvnitř FPGA

dobrý nedostatek

) to connect the switch directly to the fpga.

Pokud je spínač se nachází v blízkosti FPGA (tj. přepínač zdržuje na palubě s FPGA), pak je to opravdu mnohem jednodušší (a ve skutečnosti, standardní praxe)
pro připojení přejít přímo k FPGA.V případě Vašeho přístroje MachXO, příklad tohoto může být viděn v tomto Semiconductor odkaz mříže design .

Pokud je přepínač je umístěn mimo palubě pak byste se měli vyvarovat připojení k FPGA, a to i přes odpor řady.V těchto případech je standardní postup je podmínkou přepínač signálu s aktivní obvody (např. opto izolátoru) před průchodem přes k FPGA.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back