tiskárny rozhraní řadiče

P

prasadaradhya

Guest
Nazdar,
Chtěl jsem, aby tisk textu a grafiky pomocí jehličkové tiskárny zasláním příkazu pomocí mikrokontroléru.
Command budou posílány prostřednictvím vestavěných C jazyka.
Paralelní port rozhraní slouží k připojení mezi mikrokontrolérem a tiskárny.

Nazdar
u můžeme udělat,
Programátoři si manuál pro příslušnou tiskárnu,
Datový formát je velmi jednoduchý,
8 datovou sběrnici,
1 stroboskop,
1 obsazeno kontrolu stačí spustit printting text a grapnics.

- babesh

Děkuji Babesh pro ur odpověď

Jsem poslal údaje pro D0 - D7 pin pak se stroboskop pin Nízké dal zpoždění pro 1ms potom se stroboskop pin vysoké.
Já jsem dostat 3.3V od správce v stroboskop pin, je to, že je nějaký problém?
Nejsem kontrolu obsazeno pin.i charterové
1. poslal když tiskárna je zapnutý také není Cumming.
I když stisknutím tlačítka vytisknout tiskárna tisk některých junk hodnotu, i když nejsem zasláním libovolné znaky.

Jaký je váš napětí rozhraní běží, většina starších jehličkové jsou nastaveny na TTL úrovně.

Chtěl bych vám navrhnout případně zvážit použití ack vidět, když tiskárna přijímá vaše data, spíše než zaneprázdněný, ale jak by měl fungovat.

Starý EPROM lpt tester i vyzvednout v junk prodej použitých časovač poskytnout stroboskop & hodiny binární čítač zabývat EPROM a ack znovu spustit stopky.V EPROM data pak šli rovnou na D0 ~ D7 tisku stejné věci znovu a znovu.

Propojení není problém, ale odesílání ESC / P, grafika je ..Jste si jisti, že chcete tisknout grafiku z UP?

Nazdar,

Po zapnutí tiskárny, bude trvat nějakou dobu, aby se stala aktivní v tom, že doba se může dát obsazeno stavu,
tak lepší zkontrolovat obsazeno i jinde čekat na 1 sec afer zapnutí tiskárny (pro časové beeing)
a dát zpoždění mezi jednotlivými charecter, že bude dělat ...

I prtefer pomocí 5V úrovně signálů, i pochybnosti o tom, že (3.3), může být problém.

Jeden větší opatrnosti: Poslat dva byty 1BH, 40H, (Esc, @) a před odesláním dat do tiskárny, to je inicializační příkaz použit na mnoha z jehličkové tiskárny.

KamalS: Můžeme tisknout grafiku i pomocí ESC / P příkazy.Ale nemůžeme zajistit, že to bude fungovat pro všechny jehličkové tiskárny.- Babesh.

Nazdar
Manuál pro tiskárny ESC kódy bude užitečná při tisku grafiky.Použil jsem LX800 tisknout grafiku, funguje to v pohodě.Pokud se vám podaří v tisku jeden znak, zbytek je bez problémů.Mnohé z nich jsou na netu.Pro ostatní, většina náhradníků práce, pokud chcete používat alternativní font set tiskárna podporuje.
Raoof

Děkujeme všem,
Jsem schopna vytisknout text nyní, teď mám práci na tisk grafiky (SINWAVE).
Potřebuji převést sinwave pomocí ADC a budou uloženy do SRAM pak mají číst data uložená v SRAM a vytisknout jej.
Mám k tisku tento sinwave,-li někdo znát žádné vazby, které mohou poskytnout představu nebo například program pro tisk v grafickém režimu, prosím pošlete mi to.

Jsem pomocí pomocí TVS Electronics - MSP 245XL Classic jehličkové tiskárny.Bylo zjištěno, EPSON Akce Laser 1000 na PC.

Našla jsem jeden EPSON příkaz list, ve které bylo uvedeno, že akci Laser 1000 řada spadá pod ESC / P příkazy, je nějaký rozdíl mezi ESC / P, ESC/P2 povelů a příkazů?

Mám připojené manuálu také.
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back