triak app potřeba opto-spojka?

M

Mr.Cool

Guest
Zdravím všechny,

Mám aplikaci, kde je odbočka na triak zatížení, které pohání 24VAC.analogové obvody, které determins, kdy zapnout triak odkazuje na své vlastní 15Vdc nabídky.triak, protože je řízený přístroj, musím mít rozhraní mezi analogové obvody a triak opticky izolované?

Mr.Cool

Vždy je dobré oddělit stranu od AC DC obvodu a je tak možné učinit pomocí optočlen jako MOC3021 nebo podobné ..
Odkaz na list:
http://www.alldatasheet.co.kr/datasheet-pdf/view/TI/MOC3021.html

ano, to je přesně to, co listu mě začal přemýšlet v případě potřeby i opticky.

Opravte mě, jestli se mýlím, je opto vazební použité v této aplikaci, protože uzemnění ze sítě AC dodávky nesmí být na stejný potenciál jako odkaz na pozemní analogové obvody.Pokud reference nejsou svázané, pak by mohlo dojít k úniku aktuální.a pokud traic je citlivý brána typu, jako já, unikající proud může být taková, aby triak.to je důvod, proč jsou optos používají se současnými ovládaného zařízení zde.

Nyní, stanovit další podrobnosti.proti proudu, já mít síťový připojení 115Vac.i use odstoupit transformátor pro generování 24Vac uvedených výše.téhož 24Vac já také opravit a spustit přes 15V regulátora poskytovat analogové napětí pro pohon obvody.takže ..technicky, pohon obvody a 24Vac aplikováno přes triak mají stejný odkaz, který je sekundární straně transformátoru.hmmm ...vlastně to není tak úplně pravda.to je jedna dioda kapka pryč kvůli opravě fázi po transformátoru.

Nyní musím opto?

Mr.Cool

Mohl byste post schéma vašeho obvodu?
Existuje šance, že pokud používají polovinu-mávat rectifiction vašeho disku obvodů a ošetřit spodní sekundárním vinutí jako místní 0V dc, nemusíte (opto) izolace ..

budete muset použít vaši fantazii ...viz přiložený:

V3 je sekundární transformátoru (primární je zloučené až 115Vac sítí).

žádný z kontrolních obvodů je na tomto listu (jeho ještě neskončila tak jako tak), ale můžete snadno vidět, jak jsou generovány 15Vdc & reference.

Mr.Cool

Za prvé, diody, které používáte ve mostu jsou diody signál s omezeným proudem.
Navrhoval bych něco jako 1N4002 / 4 / ...

Myslím si, že by měla zahrnovat opto-spojka ve vás obvodu.Oni nejsou expencive a budete mít všechny možné problémy z tebe myslí ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back