Typické hodnoty odporu podkladu?

L

lagos.jl

Guest
Vážení, Co je typická hodnota pro odpor podkladu připojení každého MOS v 0.35 CMOS procesu? Mluvím o efektivní odpor, že například bude většina terminál an NMOS vidět na zem linky, kdy se přímo k němu připojen (jako typické NMOS s zdroje a velikost vázané na zem, které se nacházejí v jednoduchých běžných zpětných zrcátek) . Věřím, že tento odpor je třeba brát v úvahu hromadný odpor, stejně jako kontakt a Vias odolnost stejně. Všiml jsem si, že BSIM3v3 model není modelovat tento odpor, ale já pracuji ve velmi citlivé design a je třeba modelovat tento odpor přesně. Mám v plánu ji modelovat přidáním do mých schémat odpor v sérii s každým tranzistoru hromadné terminálu, a to jak pro PMOS a NMOS. No, děkuji předem za jakékoliv informace / nápady / reference! S pozdravem, Jorge.

Možná jen stěží získat právě hodnotu parazitní odpor hromadné terminálu. Běžně používáme p-sub oplatka, ρ ≈ 13Ω • cm (nebo kolem 10Ω • cm), pokud použijete epi-sub oplatku, ρ ≈ 0,01 ~ 0.1Ω • R = ρ cm * L / S = ρ * l / (š * h) = (ρ / h) * (L / w) = Rsquare * L / P h je výška odporu, je téměř konstantní. Pro velkou část je celá jedna, a to má mnoho rekurzivní cestu k zemi PAD (nebo dílčí PAD), takže lze jen těžko rozdávat přesné parazitní odpor. Použijte LPE, můžeme získat hrubé vaule to.

llbaobao, díky moc za odpověď. V mém případě jsem stále ve fázi návrhu, takže nemají rozložení provést parazitní těžby. Nicméně, jsem doporučil použít 100 až 200 ohm odpor v sérii s hromadným terminálu každého tranzistoru modelovat tento odpor ... myslíš, že to je vhodné a reálné rozsah hodnot? ještě jednou díky za radu, pozoruje a Jorge.

6-10 ohmů u každého kontaktu je reálné číslo

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back