UART 16F877A málo potřebné pomoci

M

maria258

Guest
Vážení, jsem se snažil některé kódování pro přenos a dostal napětí návratu z mé PIC, houpající se mezi 1.25V na 1.16V a zpět. Myslíte si, že je to správné? můj kód je přiložen níže. díky
Code:
 # include / / hlavičkový soubor pro Pic Micro # include __CONFIG (0x3F72) / / nastavení pojistky PIC16F877 od init software neplatné (void); neplatné vysílání (void); void main () {init (); vysílání ( ); while (1);} void init () {unsigned int počítat; PORTC = 0x00; TRISC = 0xFF; TXSTA = 0b001000110; RCSTA = 0b10010110; SPBRG = 0b01000000; INTCON = 0b11000000; PIR1 = 0b00010000; PIE1 = 0x00; počítat = 0;} void vysílání () {while (1) {TXREG = 0x00; PIE1 = 0x00;}}
jsem jen četl napětí multimetrem. ještě, aby se hardware pro připojení s mým pc. skutečný problém je kódování, které mě trápí, protože pak i třeba pro komunikaci s grafickým LCD.

Ne, já nejsem s cílem, jak toho dosáhnout. Jsem pomocí PIC16F877A, který bude nakonec být přenosné zařízení s grafickým LCD. pro tuto chvíli však budu se snažit udělat převodník úrovní ([url = http://www.kmitl.ac.th/ ~ kswichit/ap275/ap275.htm] Jednoduchá RS232C úrovni Converter pomocí tranzistorů [/url]) jen proto, aby viděli, co je výstup analogového signálu zadaných v čipu.

I dont think můžete získat vidět analogový vstup správně .... úroveň napětí houpačka se mohou lišit .......

Ale počkejte ... můj projectconsists mít analogový senzor, přešel na pic, potom na výstup na můj grafický LCD. Nyní, všechny im dělat v okamžiku, kdy je ve výstupním převezena do UART na pc. kódování je místo, kde Obávám se, že by mohlo být špatně.

v kódu, co je použití while (1), když v tx funkci používáte while (1) nekonečné smyčky, kdy bude program přijde na while (1), to by nikdy nedosáhne ........ Jste nepřenáší žádná data int on také program a ani čekat na přerušení příznak nastavit nebo tak něco .. bez přenosu dat, jak vidíte data nebo úrovně napětí ..? opravte mě, jestli se mýlím ....................

ok pak jsem to změní, ale problém, který vzniká také, mohu zkontrolovat pomocí multimetru a získat dobré čtení? a jaké jsou napětí, houpající se hodnoty, které musím kontrolovat, aby mohla být řádně funguje?

pro MAX232 analýzy signálu multimetr nikdy pomůže ........ to nelze změnit tak rychle jako signál změny rozlišení je méně ... dobrý rozsah bude dělat všechnu svou práci .......

ok pak díky. Nevadí vám, když vás přidali na skype?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back