Ultrazvukové snímače 1MHz

S

scorpy

Guest
Zdravím všechny
plz Chci vědět, jestli mám 1MHz ultrazvukový převodník to znamená, že může pracovat s frekvencí nižší než 1 MHz
díky předem ......

Normálně ne.

Frekvence není limit, že nemůžete jít nad rámec jeho pevnou hodnotu budete muset použít.

Brian.

Obecně platí, že šířka pásma snímače lze očekávat malý vztahující se k uvedené operaci frekvenci.
Ale místo toho žádat o smyslu nahé číslo, můžete odkazovat na snímače datového listu.

1 MHz, ve vaší aplikaci, není mezní frekvence, ale pracovní frekvence.
Pravděpodobně jste mohli pracovat aroud tato frekvence v závislosti faktor Q, ale jako ostatní contrubutors řekl, musíte studovat datasheet!

Jde o

Ano, je to zdravotní snímače se používá ve fyzioterapii Ve své diplomové projektu
ale musím udělat dvě žádosti jeden z nich ji použít v 1MHz a druhý v 35 kHz
a já jsem najít žádné list dosud takže když hledám o něm jsem našel pouze 1 Mhz, a já nevím, jestli budu kupovat, to bude fungovat, nebo not.i Vloženo jeho image
čeká ur replay
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Pokud se jedná o 1MHz lékařské piezo pak budete muset spustit na 1MHz (nebo přesněji, na jeho rezonanční frekvence).Je obtížné říci, co to je z obrázku.Můžete použít piezos na jedné z jejich dvou rezonančních frekvencí - planární resonance a tloušťku rezonance, ale 1MHz lékařské snímače bude s největší pravděpodobností příliš malé pro 35kHz rovinné resonance.Budete potřebovat dva převodníky, myslím.

Keith.

Díky Keith pro ur replay
ale v mé zemi je tam jen jeden MHZ snímače
tak jsem si koupit dnes a zkusím to v mém akademie laboratoř pomocí funkce generátoru zítra
Ještě jednou díky za všechny odpovědi

Co máš v plánu udělat na 35kHz?1MHz a 3MHz jsou používány v oboru fyzioterapie, ale ne 35kHz, že vím.

Keith.

To dává smysl.Navrhl jsem 40kHz systémy (ne pro čištění, ale podobné obvody).Používají 50mm disky v rovinné vibrace a docela dost síly.

Pokud si koupíte 1MHz snímače a nastavení se signální generátor a série rezistor, a zamést to byste měli být schopni najít rovinné vibrace, stejně jako tloušťka vibrace (jako rezonance v reakci).Myslím, že plošné vibrací bude asi 80kHz.Uvidíte další vrcholy stejně - harmonické a další podivné vibrační mody.

Některé dobré informace, Morgan Elektro Keramika webové stránky, pokud ji budete potřebovat: http://www.morganelectroceramics.com/resources/guide-to-piezoelectric-dielectric-ceramic/

Keith.

Získání snímače rezonance na nižších frekvencích nemusí nutně znamenat, aby spojil dostatečný výkon, aby aplikátor
povrch.Pochybuji, že tento typ snímače bude hodně použití.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back