vážné pochybnosti v renormalization v HFSS

M

mirriyaz

Guest
Hiiiiiiiiii Guys,

Mám pochybnosti o renormalization a De-Vložený k dispozici v kolonce waveport přiřazení dialog HFSS, má pochybnosti, co je přesně renormalization a De-vkládání a proč, nebo když si to užíváme.

Mám nějaké znalosti a použil jsem to, jako bych navrhl jeden p (at) tch mikropáskového anténa pro 10GHz a krmení jsem jí microstripline 50 ohmů, tak jsem renormalization pro vlnu přístavu na 50 ohmů a de-vložit na 0, ale po simulace moje odpověď není na 10GHz, ale rozdílné, takže když změním 50 ohmů v postprocessing to mi dává jinou odpověď, která se opět nijak 10GHz, takže jsem druh přilepená, jestli někdo může plzz pomozte mi, když musíte renormalize a kolik jste na De-Vložený, bude to opravdu užitečné, pokud vím mých výpočtů pro p (at) tch rozměry jsou správné.

thanx in advance.

Použijete-li WavePort, může být musíte pokusit přiřadit Port.Port používat různé konfigurace, Terminal Lines.Můžete použít Driven Terminal Method.A na první, zkuste simulovat "Jen port řešení".
Také, zkouška na vyšší-objednávat módy.Ansoft doporučuje: ".. Wave Port Požadovat Délka Uniform průřezu. Například: Každý port definujete připojení k polo-nekonečně dlouho vlnovodu, který má stejný průřez jako vlna Port."

"pokud vím mých výpočtů pro p @ tch rozměry jsou správné" => jsi použil nějaký jednoduchý vzorec pro výpočet rozměr náplast tak, že "by / bych" rezonují na 10GHz?Pokud ano, pak cosider, že existují různé předpoklady, které se zabývají vzorce.Například, je nakládání účinek krmiva neúčtuje, lemující vliv na okraji není přesně předpovědět, atd. Výsledkem je, rezonanční frekvence předpovídaly jednoduchý vzorec není dobré.Není možné použít jako "standardní / standard" pro posuzování přesnosti simulace HFSS obecně.Zejména je vliv de-embedding zřídka zvážit zjednodušený model.

pro váš problém, renormalization je něco jako spojená s různými zdroji vnitřní odpor k anténě.přirozeně byste očekávat, že různé úrovně záření, tj. umístění a minimum | S11 | by bylo něco jiného.

můj návrh: použijte vlna port, nevztahují renormalization, podívejte se na vstupní impedance (spíše než S11) najít rezonanční frekvence.

Mám nějaké problémy, asi waveport pravoúhlých mikropáskových antény ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back