Více souborů, struktura C v mikrokontroléru

E

eepty

Guest
Zdravím všechny, mám zkušenosti s programem C pro mikrokontrolér, ale to je v jednom souboru, to znamená, že jeden. C zdrojový soubor a jeden. H soubor záhlaví. Nicméně vím, že můžeme používat více c soubor a hlavičkový soubor, a kompilovat a stavět do jednoho. Hex soubor, jak to mám udělat, že? Já jsem za použití MPLAB IDE Programe PIC18F. Díky za vaši pomoc.

im ne jistý, ale myslím, že můžeme udělat takto: # include "FILENAME.C"

U může obsahovat další. C soubor ur hlavní. C souboru. ale u muset starat o proměnné definované v ur. c souborů (třeba definovat jako externí). Ex. ur hlavní soubor main.c a dalších souboru je lcd.c. pak ur syntaxe bude # include # include "lcd.h"

Ahoj přítel Chcete-li používat více souborů struktury c je velmi snadné. Za prvé, napsat více C souborů. pak, pokud jste použít MPLAB pak jít do okna projektu a klikněte pravým tlačítkem myši na zdrojové soubory. vyberte možnost Přidat soubory, a přidejte si všechny soubor C zde. Starat se o globální proměnné. Máte-li definovat globální proměnné v jednom souboru C (jako je int Hodnota = 100), a pokud chcete používat proměnné, které v jiných c soubor, který jste muse předefinovat, že proměnná s externími klíčového slova (stejně jako extern int hodnota). Doufám, že to je vám Shyam

Projekt využití prvků v IDE, které Vám zaručeně pomůže. Co jiného můžete udělat, je 1) psát ac a bc ah a bh atd. .. 2) dbát, aby # pokud je definována __A_H_ a na konci souboru s # endif 3) patří ach, bh soubor ve svém main.c 4) zkompilovat všechny soubory samostatně 5) propojit všechny. Obj soubory si můžete zkontrolovat všechny standardní C Kniha o tom, jak psát headerfile nebo google. Doufám, že to pomůže

Ahoj přátel Chcete-li používat více souborů struktury c je velmi snadné. Za prvé, napsat více C souborů. pak, pokud jste použít MPLAB pak jít do okna projektu a klikněte pravým tlačítkem myši na zdrojové soubory. vyberte možnost Přidat soubory, a přidejte si všechny soubor C zde. Starat se o globální proměnné. Máte-li definovat globální proměnné v jednom souboru C (jako je int Hodnota = 100), a pokud chcete používat proměnné, které v jiných c soubor, který jste muse předefinovat, že proměnná s externími klíčového slova (stejně jako extern int hodnota). Doufám, že to je pomoci vám Shyam
Znamená to, že když jsem přidal. C zdrojový soubor v projektu MPLAB, pak nemám potřebu zahrnout do main.c?

Po mnoha zkouškách jsem zjistil, že když jsem součástí h hlavičkový soubor v main.c, nemám potřebu deklarovat proměnnou opět s nebo bez externí, například:. V main.c: include "ADC.h" void main (void) {} v ADC.c: int i = 0; v ADC.h: extern int i; Je to správné?

Po mnoha zkouškách jsem zjistil, že když jsem součástí h hlavičkový soubor v main.c, nemám potřebu deklarovat proměnnou opět s nebo bez externí,
Dobře, ale jak se to zkusit. přiložit s některými # definuje chránit více začlenění.

Ahoj příteli
Po mnoha zkouškách jsem zjistil, že když jsem součástí h hlavičkový soubor v main.c, nemám potřebu deklarovat proměnnou opět s nebo bez externí, například: v main.c. : include "ADC.h" void main (void) {} v ADC.c: int i = 0; v ADC.h: extern int i; Je správné
Ano, příteli, máte pravdu?. Tímto způsobem můžete přidat tolik zdrojového souboru C, jak si přejete. Nejlepší Luck Shyam

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back