Výběr motoru návrhy potřeb.

L

ltg

Guest
Ahoj, v projektu jsem třeba dva motory řídit objekt. Motory mají vždy stejným směrem a rychlostí. Objekt je hmotnost je nižší než 100-kg. Řídicí systém a motory by měly být levné. Můj problém je, jaký druh motoru bych měl použít: DC, AC nebo krokové motory. Mám-li volba stejnosměrnými nebo střídavými motory, které potřebuje hodně elektroniky a software vyvíjí. Mám-li výběr krokových motorů je jednodušší, aby se software a ne moc elektronická, ale krokové motory stojí víc. Mohl byste, prosím odborníky mi dát nějaké rady? Díky předem! S pozdravem, LTG

To vše závisí na tom, že je třeba, nebo ne přesně ovládat pozici. Pokud je potřeba, a použít regualr AC nebo DC motor, budete potřebovat nějakou formu měřicího zařízení a zpětnovazební smyčku, která bude celkové náklady více v souladu s krokovým motorem a dát vám nějaký design bolesti hlavy zahrnující nelineární zpětné vazby systém. Pokud použijete regualr motor, bude tento typ DC mají obvykle vyšší rozběhový moment a přesnější ovládání rychlosti šířky pulzu modulací výkonu.

V první řadě musíte zjistit potřebné energie (rychlost pohybu vás za poplatek) a přesnost potřebných. Krokový motor je jednodušší, pokud budete potřebovat precice movment, ale nejsou příliš efektivní z hlediska výkonu a podléhala resonnance. Takže pokud budete potřebovat poměrně rychle movment, podívejte se na motory DC, jinak krokové motory jsou dobré. V obou případech řidiči jsou velmi důležité. Používám allegro IO. www.allegromicro.com M

No mluví o provedení 100 kg nákladu pak DC motor s převodovkou bude dobrou volbou, můžete přidat enkodér, pokud potřebujete přesný pohyb. Přestože krokového motoru je snadné ovládání, ale moc a velikost motoru bude velké a drahé.

100 kg hmotnosti ok, ale to, co je rychlost? Rychlost importand parametr. Například nemůžete použít krokový motor pro vyšší rychlosti. (Ne praxe) Co si myslíte o postoji, točivého momentu a / nebo regulace otáček? DC Motor kartáče Advantage Jednoduchý motor řidiče. Vysoká rychlost, vysoký točivý moment, jednoduchá regulace otáček, levné. Nevýhody: konečný štětec život, přesné polohy ovládací aplikace potřebuje komplexní řadič. Střídavý motor Výhody Vysoká rychlost, vysoký točivý moment, přesné řízení rychlosti Nevýhody: Náklady, komplexní řízení, složitá motorem řidiče. Krokový motor Výhody Jednoduchá motor ovladače pro nízkou rychlostí. Jednoduché přesné polohy Nevýhody: nízký točivý moment a otáčky (obvykle), drahé pro vysoký výkon. vysokorychlostní aplikace nepraktikuje. Indukční motor Výhody: Jednoduchá konstrukce, levné Nevýhody: rychlost a polohy potřebují komplexní správce a řidiče. přesné řízení polohy není možné.

Ahoj, Díky moc za vaše návrhy. Zde jsou parametras: load = 90 kg, rychlost = 0,25 m / s Napájení 24V AC = účinnost = 60% Po výpočtu jsem asi 7.0a proudu pro každý motor. Je to obrovská proudu na jeden motor. Je to možné? S pozdravem LTG

Ok, ale musíme vědět, další parametry. Co je accerelation a deccerelation čas? Tření? Setrvačnosti? Směru jízdy, vertikální nebo horizontální? To je physisc problém. Přidám dobré pdf pro motory a motorová výběr.

: Roll:: roll: Já si myslím, že motortec doc jsem se zmínil, je ve skutečnosti původní pdf dokument zaslán Bunalmis: o

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back