VCO design s dBc -190 / Hz fázový šum @ 10 KHz?

R

rosaeidi

Guest
Ahoj

Můj projekt na téma "Navrhování 2,4 GHz VCO s -190 dBc / Hz fázový šum @ 10 kHz."

Je to možné?

Ty by měly z překlep a prostředí -100dBc/Hz na 10kHz offset, který je achieveable a přiměřených praktických v závislosti na vaší aplikaci.

Shogun

Pouze v kapalné helium se supravodiče dutiny.A -190 je IMHO nemožné, jen proto, že 180 do 185 aktivních zařízení hluk je degradovat dutiny výkon.Podívejte se na pearametric čerpací oscilátor s kvantovou zesilovač.

-174dBm je tepelný šum výkonu při RT na 1Hz šířku pásma.
Měření bude nemožné.
I dont myslím, že ani měřicí přístroj je k dispozici pro tento druh měření.

"-174dBm je tepelný šum výkonu při RT na 1Hz šířku pásma.
Měření bude nemožné.
I dont myslím, že ani měřicí přístroj je k dispozici pro tento typ měření. "

Původní spec byl -190dBc/Hz.Pokud váš VCO výstupní výkon je 16 dBm můžete měřit -190dBc/Hz úroveň hluku tak, že tepelný šum nezpůsobí omezení.V praxi, by neměli být tolik nástrojů, které by více než 190 dB dynamický rozsah.

Stačí říct vaše Prof že vaše VCO pracuje na spec a zeptat se ho změřit to!
Nikdy jsem neviděl žádný nástroj, který může měřit -190dBc/Hz.
Stejně jako jiné řekl, bílý šum našeho vesmíru is-174dBc/Hz tak nic
níže, která je nejmodernější technologie.Musí to být chyták váš Prof

Stačí vzpomenout na tepelný šum kt / q, asi -174dbc/hz při normální teplotě

tak myslím, že váš projekt je těžké

Spravedlivé bit dezinformací zde.-174 DBc / Hz tepelný šum podlahu?Boy je to špatně!Zkontrolujte, zda vaše jednotky.

Co se týče měření, budete muset vybudovat dva samostatné oscilátory, některé prostředky fáze zámku (ve velmi úzkém vedení šířka pásma) jeden na druhého, dát je do kvadratura, a porazil dva výstupy na baterie (jako fáze detektor).Vy pak video zesilovat mixer výstupu a může vaše měření.

Pokud jde skutečně dělat oscilátor, máte dvě možnosti vyzkoušet:
1) si velmi vysoké Q dutiny (možná šeptá galerie režim v Saphire) a spusťte oscilátor na velmi vysoké úrovni výkonu (možná 1 watt).Podívejte se do "Lekce rovnice", vidět, co nahraje Q a kmitání moc budete potřebovat.
2) jsou docela dobré oscilátor, a používat velmi vysoké Q rezonátoru jako frekvenční diskriminátor, a použití frekvence diskriminující výkon v začarovaném kruhu, že přerostou původní oscilátor je fázový šum.

biff44 napsal:

Spravedlivé bit dezinformací zde.
-174 DBc / Hz tepelný šum podlahu?
Boy je to špatně!
Zkontrolujte, zda vaše jednotky.Pokud jde o měření, budete muset vybudovat dvě samostatné oscilátory, některé prostředky fáze zámku (ve velmi úzkém vedení šířka pásma) jeden na druhého, dát je do kvadratura, a porazil dva výstupy v mixéru (jako fáze detektor).
Vy pak video zesilovat mixer výstupu a může vaše měření.Pokud jde skutečně dělat oscilátor, máte dvě možnosti vyzkoušet:

1) si velmi vysoké Q dutiny (možná šeptá galerie režim v Saphire) a spusťte oscilátor na velmi vysoké úrovni výkonu (možná 1 watt).
Podívejte se do "Lesson rovnice", vidět, co nahraje Q a kmitání moc budete potřebovat.2) jsou docela dobré oscilátor, a používat velmi vysoké Q rezonátoru jako frekvence diskriminující, a použití frekvence diskriminující výkon v začarovaném kruhu, že přerostou původní oscilátor je fázový šum.

-Ne měřících zařízení se tento dynamický rozsah ..
190 dB!(Jak já vím ..)
-Dokonce i tvrdý jste našli SA (nebo něco jiného), jak se toto zařízení bude měřit -174dBm/Hz úroveň hluku?

V této šum oblast je dominantní, jak se toto zařízení bude dicriminate šum z tepelných??

Existuje příliš mnoho otázku ..

Poslouchejte, já nebudu mít školy na fázi metody měření hluku, nebo oscilátor design.Jdi dělat nějaké čtení, a přestat dělat takové bizarní předpoklady o potřebných dynamický rozsah, nebo tepelný šum podlah, atd.

Omlouváme se biff44, tepelný šum IS 174dBm/Hz.
See - termální Nois se definuje jako P = KTB, kde
- K je konstanta Boltzmanova (1,38 * 10 ^ -23 Joulů / Kelvin)
- T je teplota v kelvinech (K = 300 za pokojové teploty)
- B je šířka pásma v Hz

takže p = 1,38 * 10 ^ -23 * 300 * 1 = 4,14 x 10-21 W = -174 dBmTak, BigBoss má právo, období.

Strejda

biff44 napsal:

Poslouchejte, já nebudu mít školy na fázi techniky měření hluku nebo oscilátor design.
Jdi dělat nějaké čtení, a přestat dělat takové bizarní předpoklady o potřebných dynamický rozsah, nebo tepelný šum podlah, atd.

Jsem trochu pozdě, ale já se rád vyjádřil trochu také.

Doufám, že rosaeidi jste řekl svým nadřízeným, že -190dbc/Hz na 10kHz VCO, je vyloučeno, vyjma pokud jste vynalezli novou technologii tranzistorů a rezonátorů.A dont ztratit svůj čas, aby se o nemožné.

Nicméně v DRO jsem viděl 180-183dBc/Hz asi polovinu vaší frekvence a 5 krát vaše frekvence a to bylo měřeno.

Pokud je o možných měření -190dBc/Hz OSC, lidé zapomínají, že měření je ve srovnání s dopravci moci není na teplotu hluk patro (které také mohou být sníženy v kryogenní prostředí).Problém teď je, že nejsou k dispozici zkušební zařízení pro tento druh měření jednoduchý, protože neexistují žádné oscilátory asi z takového požadavku.Nicméně jestliže existuje takový nízký fázový šum oscilátoru, Phase závěs metodu srovnávací kříže bude stačit ke snížení hluku podlahou měřícího zařízení na 20-40dB.Zatím nejsou kříže systémů měření korelace tam už, ale oni používali ke snížení hluku podlahou jejich referenční vnitřní oscilátory pouze.

-190dBc/Hz... Hluk patro je-174dBm tak oscilátoru by měla být> 16dBm

ale pokud fázový šum není zachytit po 10kHz šumového to, co je požadováno Q. Je to opravdu velmi Q.

kolem 0dBm s Q = 10 dává asi -90dBc/Hz na 10kHz tak, přidá se 16 dB pro napájení a 84 dB pro Q od Q = 10 ...10 * 10 ^ 8.4 je trochu moc ...

Ale tam jsou některé laserové experimenty pulsu dávat nějaký fs jitter hluku u některých opakování MHz ....Potřebuji čtení ...později

Jak jsem řekl, dělat některé základní výzkum.Budete muset zesílit hluk podlahy LNA aby měření.

Je otřesné, jak se lidé Nezdá se, že nepozná rozdíl beween dBm / Hz a DBC / Hz.Pokud nechcete pochopit, že nemáte modlitba provádění takových měření.

Podívejte se na ty papíry na

http://rubiola.org/

Má několik publikací, které ukazují některé impressivly nízký fázový šum performcne, měření pod KTB, ale nejsem si jistý, že to dostal pod -190 dBc / Hz, jako všichni jeho měření spotřeby v dBm / Hz a dB (rad ^ 2) / Hz

http://arxiv.org/abs/physics/0503015

je dobrý přehled.

Dave

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back