VCO designu

K

Kriváň

Guest
Mám návrh VCO, který má fungovat v nízké frekvenci-region.Řekněme od 1,5 MHz do cca 10 Hz.
Může mi někdo navrhnout způsob, jak to udělat, nebo poslat odkaz na nějaké možné topologie?

Možná to nebyl dobrý nápad, já znamená LC-VCO a díky své vysoké frekvenci 2, 3 nebo frekvenční dělič za to.No, to není state-of-the-art řešení a frekv děliče nakonec nefungují v high-frekvence regionu je to, proč se někdo vědět více vhodných řešení?

Kriváň

Být v nedostatečné zkušenosti s napětím řízené oscilátory, jsem předpokládat, že LC-VCO je vhodný.

Proč je prsten-oscilátor lepší než LC na nízkých frekvencích?Chci říct, jestli jsem správně pamatovat ringu oscilátor je také vysoká rychlost-jedna.Nebo možná jeden

invertor - zpoždění buněk - invertor - zpoždění buněk - invertor - ...

jako je architektura mohlo právo frekvenci?

Kriváň

Pro nízké frekvence, požadovaná induktor a kondenzátor použit pro LC-VCO by být velmi velká.Můžete zkusit vypočítat požadované LC pro 10Hz pomocí f = sqrt (2 * pi * L * C) a uvidíte, co myslím.
Také LC-VCO nemůže dosáhnout takové široké pásmo doladění rozsahu.

Pro kroužek oscilátory, můžete ovládat prodlení ovládání počet etap a zpoždění na fázi.Zpoždění na fázi je také možné měnit za různé současné fázi nebo změnou zatížení.

Avšak kruh oscilátory trpí mnohem horší výkon hluku než jejich protějšky LC.

Pro takové nízké frekvence provozu, jsem obvykle používají relaxace typu RC oscilátor.

Může poskytnout dobré fáze hluku a nízkou spotřebu energie.

Na cestě,
můžete přidat hystereze obvodu, aby se zabránilo závada problém v nízké četnosti provozu.

Je to vynikající kniha, která naznačuje, jednoduchou metodu ke zlepšení fáze hluk prsten oscilátor, pokud budete používat v PLL:
http://ispg.ucsd.edu/pubs/jssc_aug04.pdf

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back