VCO obvodu

A

Abu Ammora

Guest
Našel jsem tento okruh, a já chci vědět funkce tří tranzistorů, které zloučené na tuning napětí uzlu, majitele okruhu tvrdili, že jejich funkce je stejná jako diody Varactor, chci pochopit, jak že je splněna v obvodu, Může někdo vysvětlit mi?
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Zde CCB tranzistorů je používán místo toho Varicap dioda.Tento tranzistor kapacita je napětí závislé lze použít.Zde tři tranzistory jsou paralelně připojení na zvýšení variabilní kapacitu.

Do U znamená, že jako tuning napětí zvýšení CBC zvýšení příliš, a když jsem zvýšit Počet paralelních tranzistorů kapacita se zvýší více a více?

Mám jednu otázku, najdete tranzistor v levém dolním rohu plemeníků s 1k, Co je jeho funkce??

Díky

Podobně jako jako v Varicap diody, při ladění napětí se zvyšuje dioda kapacitní snižuje.Zde jsou použity tři tranzistory na zvýšení celkového proměnnou kapacitu.
Transistor žádáte o je pro teplotní kompenzaci oscilátoru (střední tranzistoru).

Může i nahradit zmíněné 3 tranzistory podle Stačí tři diody (např. 1N4002), nebo budu muset vyměnit s diodami pracující v pásmu UHF frekvence, může někdo darovat mne část čísla pro diody pracující v pásmu UHF?
???

Ještě jedna otázka, moje otázka sama o sobě je v pořádku, to znamená, že UHF dioda ne jako UHF Varactor dioda, co je v tom rozdíl??I když oba pracovali jako variabilní kapacitní reverzní napětím na nich

Můžete použít BB105, BB205 BB405 nebo Varicap dioda místo tranzistorů.
Dioda 1N4002 má správnou kapacitu, ale pochybuju, že má dobré Q faktor pro použití v oscilátoru UHF.

Všechny diody mohou být použity jako varicaps, ale oni obvykle mají malé kapacity a malá rychlost změny.Varicap diody mají širokou škálu kondenzátory s rychlostí změny až do 20.Jsou vyráběny pro použití ve specifických frekvenčním pásmu.

Ok, teď chtějí rozvíjet tento obvod Transmitt FSK signál jednoduše zadáním posloupnosti údajů, 1 a 0 je z Tuning napětí terminálu,Je lepší používat diodu Varactor nebo 3 tranzistory nebo 3 diody získat proměnnou kapacitní vliv v tomto případě, za předpokladu, že chci, vysoká rychlost přenosu dat (Say 100 kbps), mohu zvýšit, že údaje sazba více v tomto obvodu Jednoduše nebo Potřebuji některé úpravy na okruhu?!

My sugesstion je použití Varicap dioda.Budete mít méně zbloudilý kapacitní odpor.Rezistory 39k na vstup VCO by měla být nahrazena s 1uH cívky.

Borber napsal:

My sugesstion je použití Varicap dioda.
.
Budete mít méně zbloudilý kapacitní odpor. Rezistor 39k na vstup VCO by měla být nahrazena s 1uH cívky.

Je RF vazby mezi oscilátory VCO a vstup.Ale RC dolní propust filtr složený z 39kohm odpor a diody Kapacitní dioda (tranzistory), kapacitní mají mezní frekvenci pouze 200kHz, a to by narušit tvar modulace signálu (square wave.).Použití cívky (to může být i 10uH) dělá RF oddělení efektivní a zároveň mezní frekvence se pohybuje dost vysoko.

Omlouváme se za mého příliš mnoho Quesion, navrhl jsem to VCO, ale mám několik otázek

1 - I představují Data se zdrojem úrovní impulsů 1V, 0V s 100Kbps rychlost přenosu, a já jsem se snažil změnit (zvýšit nebo snížit) sazbu Data, pokaždé Přenosová rychlost se změní Marka a vesmír frekvence jsou mírně posunuty, proč & jak Datarate ovlivňuje Marka a místo frekvence?O / P je přijato na 100 Ohm rezistor R62 - spektrum signálu v Freq doména obsahuje tři malé vrchol komponent (Nežádoucí pro mě) vsadit.Největší 2 Špičkový komponenty (požadované pro mě), tak jak si mám změnit okruh s cílem zvýšit výkonnost a zbavit se Nežádoucí 3 komponenty??

3 - Snažil jsem se nahradit C1_x do svitku 10uH, ale o / p byla narušena?Proč?

Váš okruh je FM oscilátor.Centrum frekvence závisí na průměrné hodnoty modulace signálu.Změna přenosové rychlosti způsobuje různé kapely komponenty straně.Vyšší přenosová rychlost větší je vzdálenost mezi sidebands.To je normální chování pro FM.
Všechny spektrum komponenty jsou žádoucí.To je celé pásmo FM.Pokud máte nejraději smaler počet spektrální komponenty, minimálně tři, snížit modulační napětí.
C1_x nesmí být nahrazeny cívky, protože Varicap napětí bude potom shortcircuited k zemi.

Dobře, ale jsem navrhl tento obvod považovat za FSK vysílače, já vím, že FSK je podobný FM, ale moje otázka bude má obvod za FSK TX, nebo to může považovat za FSK TX Kvůli mnoha Počet komponentyV Obr.I / p signálu je Rudé náměstí Wave na dně a O / p signál je zelenáBudu v úmyslu v receiption tohoto signálu k použití PLL, úpravou středové frekvence a loop filtr pokrýt nejvyšší vrcholy 2 komponenty, ale tam už 3 složky ve středu, budou způsobovat potíže v Receiption s PLL? ?

Chci se zeptat, také o tom, proč celé spektrum komponent v širokém FM si přeje?

Díky

Váš FM modulátor lze považovat za FSK.FSKs se stavět v odlišným způsobem.
Jen snížení amplitudy obdélníkového signálu pokud máte nejraději menší komponenty.
Musíte použít všechny komponenty spektra v demodulace dostat čtvercového tvaru výstupního signálu.Snížení počtu komponenty po modulaci bude produkovat zkreslený tvar a nečitelnosti budou chudí.PLL loop filtr se musí vztahovat na všechny spectrall komponenty ze stejného důvodu.

Pokud chcete nízké THD ve FM všech spektrálních komponenty až do výše 1% amplitudy musí být použity na přijímač a demodulaci.

Borber, Myslíte si, že u mé Spektrum je povoleno pro FSK doručení, nebo to může hodit improvments?

Myslím si, že moje obvodní třeba výkonový zesilovač, jsem se pokusil předtím na různých Ct, aby třídy C laděný zesilovač "Trasistor používá 2N2222A" Ale já jsem nedokázal naladit frekv.Prakticky po zavedení Ct na PCB, tak se u nějaké návrhy, jak budovat dobré výkonový zesilovač, mým cílem je 100 meter Link?
Naposledy upravil Abu Ammora dne 02.05.2006 19:59; edited 1 krát v celkové

Ahoj, tvůj signál vypadá strašně.To není správné FSK signál vůbec.Nejprve to vypadá, že nejste formování vašeho bit stream vůbec.Vaše druhá nic nedělat v souvislosti s runlength kódování, že je důvod, proč jste vidět vrcholy mezi dvěma velkými vrcholy.a poslední vaše nejenže nedělá FM přenos, ale i některé komponenty AM.Použijte Varicap kondenzátor s odporem některých 10K a malý kondenzátor některých 4.7pF souběžně s vaší L vašeho OSC.10K odpor musíte krmit své bit stream se.Prosím, použijte runlength kódování (odstranění velkého množství stejných bit (nula nebo jeden). Týče, Paul.

PaulHolland napsal:

Ahoj, tvůj signál vypadá strašně.
.
To není správné FSK signál vůbec. Nejprve to vypadá, že si nejste formování vašeho bit stream vůbec.

that is why you see the peaks between the two large peaks.
Vaše druhá nic nedělat v souvislosti s runlength kódování,
že je důvod, proč jste vidět vrcholy mezi dvěma velkými vrcholy.
a poslední vaše nejenže nedělá FM přenos, ale i některé komponenty AM.
Použijte Varicap kondenzátor s odporem některých 10K a malý kondenzátor některých 4.7pF souběžně s vaší L vašeho OSC.
10K odpor musíte krmit své bit stream se.
). regards, Paul.
Prosím, použijte runlength kódování (odstranění velkého množství stejných bit (nula nebo jeden).
Týče, Paul.

Dobrý den.Runlength je délka mezi jednotlivými bity tak.pokud 1 je vysoká a o je nízký a jsou bity pak runlength v příštích proud 2.11001100.v příštím proudu runlength je 5 01010101000001.Měli byste používat scrabling kousků zbavit velkých runlengths v datových toků, které přenesete jinak budete mít problémy, zotavuje později.Jednoduchý způsob je pomocí Hammingova kódování.runlength je konstantní a DC je 0.ale Hammingova je veru neefektivní, protože 50% z vašich kousků nejsou potřeba.lepší využití zakódování (podívejte se na Google).

Váš problém s obvodem je to, že máte také AM modulace namísto pouze FM.Použijte Varicap BB149A ve vašem obvodu místo 2N2222A.Zbytek může zůstat stejný.Také jsem radu vám dát malé DC offset na váš Varicap prostřednictvím 25 odpor K a tento 10K.použití kondenzátoru, aby vaše data na vašem Varicap před 10K.

Proč chceš, tranzistor jako FSK jeho není stabilní?.Lepší využívání ADF7011 nebo ADF 7012 od Analog je asi 1,50 USD a má všechno, co potřebujete !!!!!!..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back