Verilog vnitřní signály simulace

N

nag123

Guest
Ahoj všem, jsem nový Verilog. Jsem implementoval mux a testbench v Verilog. Já simulovat design. ale žádný signál, zobrazí se v okně objektu se dívat. Nemohla jsem ani vidět mux komponenty instance. Můžete mi pomoci? Zde je kód modulu MUX (q, IN1, in0, y), výstup Q, vstup IN1, in0, s; drát tmp; přiřadit q = in1 & S | in0 a (s!), Přiřadit tmp = IN1 a s; endmodule modul nahoru, drát q; drát IN1, in0, je, reg in1i, in0i, si, mux mux0 (q (q), IN1 (in1i), in0 (in0i), S (SI). týden.); počáteční začíná in1i = 1'b0; in0i = 1'b1; si = 1'b0, konec vždy začíná # 10 in1i = in1i;! # 50 in0i = in0i;! # 20 Si = si, konec přiřadit IN1 = in1i; přiřadit in0 = in0i, přiřadit si s =; endmodule

K objasnění, snažíš se naučit ovládat simulátor? Které simulátor používáte? Jak se vám uvedení do pohybu? Za předpokladu, že používáte ModelSim a soubor se jmenuje top.v, zkuste tyto příkazy z operačního systému příkazového řádku: [color =] hnědého pracovní vlib vlog top.v vsim nahoru [/color] Nyní spusťte tyto příkazy z příkazového řádku ModelSim : [color = brown] doplněk vlna-recursive * dráha 500 [/color] Měli by jste vidět několik průběhů.

Já používám ModelSim. Problém se signály nejsou zobrazeny v okně objektu. Mux složka není vidět v pracovním prostoru. Já simulovány pomocí tohoto příkazu vsim top.v doplněk rekurzivní vlna * "Žádné předměty nalézt vyhovující" * "" zpráva.

Napište prosím pečlivě. Místo toho, aby toto: [color = brown] vsim top.v [/color] Zkuste toto: [color = brown] vsim nahoru [/color] Místo toho, aby toto: [color = brown] doplněk rekurzivní vlna * [/color] Zkuste to : [color = brown] doplněk vlna-recursive * [/color] Jen v případě, že Vaše verze ModelSim nepodporuje ", rekurzivní", zkuste také toto: [color = brown] doplněk vlna * [/color] Pokud stále nemají štěstí, pak váš Modelsim instalace není kompletní nějak. Jste schopni spustit další simulace úspěšně?

Díky Problém je ModelSim simulátor je optimalizace a odstranění vnitřních signálů a bloky. Je to defaultně nastavení vopt příkaz na 1 v ini souboru. tak jsem neviděl žádné signály v objektu okna. Teď jsem nastavit voptflow na 0 v ini souboru. jeho pracovní.

Ok, může mít různé výchozí nastavení, než já. Já používám optimalizace bez problémů. Také může být problém verze závislý. ModelSim provedeny některé změny v poslední době k optimalizaci a zobrazení průběhů. Mám verzi 6.3c. Také zkuste tento příkaz ModelSim před spuštěním simulace: [color = brown] log-r / * [/color] Já plně nechápeme, ale to pomohlo někteří lidé vidět dříve neviditelné signály.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back