Vliv pozemní Velikost na verticle Monopole

S

snkhan

Guest
Jaký je vliv země na vertikální Monopole.Je to zlepšení vyzařovací diagram nebo jak výkon antény zejména UWB je závislá na velikosti letadla Ground.

Z moderních antény design by Milligan Thomas, se říká, že umělé země budou přísně efekt F / B poměru, ale podle mé simulace na CDM různé země velikosti.Uvědomil jsem si, že by vliv na nižší frekvenci, ale nad všemi efekt je zanedbatelný někdy acutually (100x100 až 100x20mm důvodu velikosti) malé zemi je mnohem lepší u některých frekvencí.

Nějaké nápady

pokud mluvíte o monopoles ZČU, máte pravdu, F / B poměr bude ovlivněn hlavně na nízkých frekvencích, ale na vyšších frekvencích důvodu velikosti by již elektricky velké a bude působit jako nekonečný zem.

Nicméně, neměli byste spoléhat pouze na simulacích v tomto ohledu, protože jste někdy potřebovat dost velké umělé země velikosti, aby se zabránilo nevyváženého proudy, které budou mít vliv na naměřené výsledky své antény.Bohužel, to je docela únavné model nevyváženého proudy ve většině simulátorů.

S pozdravem,
Adel

Díky za vaše rychlé odpovědi.Chtěli U rád stručně vysvětlit nevyvážený proud v anténě.

Rozměr desky umělé země pod monopole má významný dopad na strukturu a zápas.

Viz 3-23 v Jasik, "Antenna Handbook inženýrství".Podívejte se na obrázku 3-34, zejména.

Základní myšlenkou je, že "anténa", není jen Monopole, je to také zahrnuje konstrukce v bezprostřední blízkosti.Tato myšlenka je důležité, když se člověk snaží omezit velikost antény.

Ahoj
Azulykit
uděláte platný bod, ale o velmi specifický případ, kdy víme o surround jako pro stanici antény základnu.Co jsem dostala od výsledků simulace.Azimut radiaiton vzor má téměř účinek, ale na některých frekvencích vidím v důsledku snížené zem.

Můj názor je, že velikost a tvar groundplane může mít významný vliv na strukturu a impedance vlastnosti Monopole.To je patrná zejména při umělé země není symetrický, a menší než přibližně 4 vlnové délky v průměru.Totéž platí, pokud to není byt, ale nějaký jiný trojrozměrný tvar.Simulátor je dobrý způsob, jak zhodnotit konkrétní situaci.Můj příklad byl pro konkrétní případ, ale zpráva je, že groundplane má významný vliv v jiných situacích stejně.Například jsem citoval, je jedním z mnoha.Buďte casreful s vašimi stránkami a půdorysů, nebo můžete být překvapeni, s neočekávanými výsledky zkaženosti.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back