Vlnová impedance - Jak měřit prakticky?

impedance, co chcete mesure! média? TL? waveguid? co!

volného prostoru: wink:::: idea::: [quote = Hishamsaleh] Co impedance chcete mesure! média? TL? waveguid? co! [/quote]

Nikdy jsem neslyšel o případu, že měření. Všechny případy, které jsem viděl byly výpočtu. Vzhledem k tomu, impedance je poměr elektrické a magntic pole, mám podezření, že byste museli měřit tyto na místě. Problém je, že vaše měření senzor by mohlo narušit pole. (To mi připomíná atomové fyziky principu neurčitosti).

Myslím, že to činí pro měření permitivity a permeability volného místa. Experimenty pro získání přesné hodnoty epsilon_0 a mu_0 jsou docela složité. Myslím, že to je práce pro lidi ve výboru standardů. Jaký je účel, jak se dívat na to?

[Quote = loucy] Myslím, že to činí pro měření permitivity a permeability volného místa. Experimenty pro získání přesné hodnoty epsilon_0 a mu_0 jsou docela složité. Myslím, že to je práce pro lidi ve výboru standardů. Jaký je účel, jak se dívat na to? [/Quote] Pro rovinné vlny impedance je to, co říkáte, základní elektrické a magnetické konstanty volného místa. V případech, kdy vlna není letadlo, jako v vlnovodu nebo blízkém poli antény, další faktory ovlivňují impedance.

[Quote = nadýmání] Nikdy jsem neslyšel o případu, že měření. Všech případech jsem viděl, byly pro výpočet je [/quote]:. D [quote = nadýmání] Vzhledem k tomu, impedance je poměr elektrické a magntic pole, mám podezření, že byste museli měřit tyto na místě. Problém je, že vaše měření senzor by mohlo narušit pole. (To mi připomíná atomové fyziky principu neurčitosti). [/Quote] Když měříte žádnou energii parametru musíte mít disturbe systému. To může být napětí, proud a světlo nebo teplotu .. takže by neměl být příliš velké starosti. Jen pomyslete, jak to provést, aniž by to moc rušit. ::: Idea::?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back