Vodní snímač hladiny

K

Kaze105

Guest
Dobrý den,

Já bych možná rád nějakou pomoc budování vodní hladina senzor.Mám za některé věci, jako je senzor pro měření vzdálenosti, IR-emitor a detektor, ultrazvukový detektor, ale rád bych nějaké názory ohledně toho, co je nejlepší volba.

Můj projekt zahrnuje s misku s vodou pro zvířata, jako jsou psi a kočky.Vzhledem k tomu, mísa je malé, to bude vyžadovat, abych senzor, který dokáže rozpoznat rozdíly ve aa pár centimetrů.Našel jsem IR být těžké, jak se zapojí vody a vzdálenost pro IR je velmi krátká.

Žádám senzor určit, kdy voda v míse odešla dolů určitou úroveň.

Díky za každou pomoc.

Zdaleka nejjednodušší metodou je vážit to!Položte misku na hoře s pružinou pod ním.Mohlo by to být rozšíření pěny, nebo dokonce plastové močového měchýře tak dlouho, jak to má nějaký pohyb způsoben je to váha.Pod to, fit mikrospínač, set pro provoz při mísu výtahů, protože je prázdný.Použijte přepínač pro provoz alarm nebo spustit metodu automatické vyplňování znovu.Ne elektronika nutná!

Brian.

Vlastně jsem za něco takového, ale projekt je vyžaduje, aby bylo elektricky udělat tak bych uvítal více nápadů.

Díky za pomoc stále.

http://www.electronicsforu.com/efylinux/circuit/cir80.gif
nebo
http://www.sentex.ca/ ~ mec1995/circ/sensor3.htm
Tento dobrý okruh pro vaše účely.
Dvě elektrody ve vodě ... nebo jedna elektroda a kovové misky vodu.
Použijte nerezové oceli drát elektrody.
Vzhledem k tomu, elektrody se bude ve vodě většinu času, hlavní výhodu oproti mnoha dalších obvodů můžete Google je, že je to, že elektroda je řízeno s AC, spíše než DC.Tím se zabrání korozi v důsledku elektrolýzy.
Výstup obvodu, v minulosti N2/pin2, bude záviset na tom, co chcete, to stane, když voda je nízká.

Ken [/ url]

Mám 3 otázky týkající se tohoto okruhu.(Sorry, pokud jsou nebo zvukový hloupí, poměrně nový na to.)

Vidím, že jste řekl, že je poháněn s AC, ale okruh sám nebude používat AC napětí?

Také pro čidlo, je každý z nerezové oceli elektrody drátu v pořádku?Rád bych, aby to potvrdil, jak říká obvodu sondy.

Má poslední otázka je, pokud jde o relé.Rád bych signál jít do mé mikroprocesoru, takže mám jen připojit normálně otevřený straně mikrokontroléru.

Díky za pomoc.

Kaze105 napsal:

Mám 3 otázky týkající se tohoto okruhu.
(Sorry, pokud jsou nebo zvukový hloupí, poměrně nový na to.)Vidím, že jste řekl, že je poháněn s AC, ale okruh sám nebude používat AC napětí?

Ano.signál ze snímače půjde do mikroprocesoru, který ovládá elektromagnetický ventil, voda tak může téci z nádrže do mísy.

Když říkáte, uC je vstup, mohu se zeptat, co máte na mysli.Pokud jde o napětí, pokusím obě napětí, jestli to funguje.

Kaze105 napsal:

Ano.
signál ze snímače půjde do mikroprocesoru, který ovládá elektromagnetický ventil, voda tak může téci z nádrže do mísy.

Hmm nelze prohlížet vaše 2-úroveň uC obvodu.Říká, že nemám oprávnění i když jsem udělal zaregistrovat.

Máte pravdu, že bych rád senzoru na výstupní signál do uC I / O pin.Budu používat ATMEGA16 nebo ATmega32 uC.Nejspíš bude mít jako 0-5V signál z čidla výstupní signál.

Jsou to trochu pomalý a opatrný, při udělování práv.

Zde je základní okruh.Měl jsem přidal pár zvonky a píšťalky z dolu, které nepotřebujete.

P2 je 4kHz, 50/50 PWM obdélníkový výstup, který řídí společnou elektrodu.
P4 je 8-bit analogových vstupů, které snímá úroveň napište.
P1 je 8-bit analogových vstupů, které smysly v plné výši.
P0 je digitální výstup, který otáčí SSR (Solid State relé) ON a OFF.

Program je poměrně jednoduchý "
Snímání úroveň napište zapne relé, které zapne čerpadlo.
Čerpadlo zůstane tak dlouho, dokud v plné výši je snímána a čerpadlo je vypnuto.
Čerpadlo zůstává OFF dokud hladina Výplň je opět vycítil.

Dosah poznání
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Rád bych potvrdil několik věcí, o vašem obvodu.Když jsem pozici elektrody dráty, I postoj je-li hladina vody by měla být zvýšena, když elektromagnetický ventil by měl uzavřen z důvodu plné mísy, a poslední na spodní části mísy.

Kontrola picaxeq8m, vidím, že to může být naprogramován pár odlišným způsobem, včetně vývojových diagramů a základních.Je to buď jeden lepší než druhý?

Poslední otázka se týká SSR.Jaký druh SSR by bylo nejlepší.Například:

http://www.newark.com/jsp/search/browse.jsp?N=1002182

Relé bude připojen elektromagnetický ventil, který bude fungovat na 12V DC.

Opět, díky moc za pomoc, vážím si toho hodně.

Kaze105 napsal:

Rád bych potvrdil několik věcí, o vašem obvodu.
Když jsem pozici elektrody dráty, já pozice se jich, kde by se hladina vody se zvýší, když elektromagnetický ventil by měl uzavřen z důvodu plné mísy, a poslední na spodní části mísy.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back