vpřed

K

kmorsy

Guest
tam je velmi velký rozdíl mezi začátečníky a odborníci

Mám na mysli od začátečníků lidmi, kteří znají některý z jazyků HDL, ale jen jako programovací jazyk, ne jako jazyk pro popis.

zatímco experti vědí nejvíce tipů a triků v návrhu oblasti

Tak, jak postoupit kupředu v digitální design?

prosím pomozte

kmorsy,

K dispozici jsou dva způsob, jak být dobrým VHDL Designer:

1) najít někoho, kdo vědí VHDL vzory a učit se od něj
2) Práce s firmou, která vám dává VHDL Design Úkoly

v akademickém hlediska,,,,

naučit se základy VHDL .... pak najdete projekt, který má dělat ....VHDL lze naučit poměrně rychle tímto způsobem ...

Dobrá kniha odkaz je velmi důležité,,,, podél wth dobrý software,,

sp

Pocházím z hardware design a C programování pozadí.Jsem se naučil sám Verilog pro použití s Xilinx FPGA.Koupil jsem si několik knih, jako jsou Palnitkar, a rychle si uvědomil, že 90% z kapitoly jsou bezcenné.Pouze části jazyka, které potřebuji, jsou:

1.Jak prohlásil vstupy, výstupy a vnitřní signály.
2.Jak psát výrazy, které se kombinatorické věci.
3.Jak vytvořit taktovaný věci.
4.Jak používat smyčky, vytvářet, a modul funkce organizovat věci lépe a omezit psaní.

S těmito jednoduchými nástroji, já snadno vytvářet mé velké projekty v oblasti zpracování signálu.

I simulovat s ModelSim, tak jsem se dozvěděl, přidat pár řádků choulostivé na můj HDL, že ovládání simulátoru.I stiskněte jedno uživatelské tlačítko ModelSim, a to rychle přeloží mou HDL, recompiles, a opakování simulace.Velmi pohodlné!To trvá jen pár vteřin upravovat-save-simulovat, upravit-save-simulovat, ...

I tráví většinu svého času experimentoval s a porozumění (nebo nerozumí), Xilinx nástroje a omezení.V porovnání s tímto, HDL je triviální.

Občas jsem se vytáhnout jeden z těch Verilog knih a jen smát - kdo používá všechny ty věci?

Pouze Verilog knihu, kterou jsem použít už je standard IEEE.Špatně napsaný, ale nezbytné.

HDLs nejsou všechny o simulace.
se snaží zachytit skutečné využití je teď.
zkuste přečíst nějaké dobré knihy o syntézu a pokusit se zjistit, jak ani jeden HDL prohlášení může vést k určitému hardware.
Máte-li pochopit, syntéza z HDL kódování jste moc přesunuta dopředu

HDL jazyky jsou jen nástroje, které popisují něco hardware.
Snažte se pochopit digitální návrhové koncepty a když budete mít projekt se snaží myslet na hardware, což znamená, že design s flip-flopy, muxes atd.
HDL jazyky může být obtížné, protože jejich syntax, aby mohly být použity jako programovací jazyky.I používat pouze čtyři nebo pět příkazů, když na úrovni RTL.Jednoduchost je všechno

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back