vstupní offset bilance

S

simonwai999

Guest
Ahoj lidičky
Nedávno jsem se podíval na operačních zesilovačů
něco o offset null nemám úplně rozumět

Zde je kousek článku z čistého
"Zjistili jsme, že existují nejméně tři základní omezení na přesnost operačního zesilovače obvod: tolerance rezistorů, vstupní offset napětí a proudu a výstupního nasycení. Nemůžeme nic dělat výstup nasycení, a my můžeme jen vypořádat s odporem tolerance výběrem odpory stupně přesnosti požadované pro konkrétní aplikaci. Nicméně, v těch případech, kdy je to nutné, můžeme využít funkci základního 741 operačního zesilovače na vyrovnání se vstupní offsety a tím odstranit jejich vliv na výstupní napětí.

Naštěstí ve většině aplikací to není nutné.To umožňuje konstrukci dual-a quad-op amp obalech, kde offset úprava spoje nejsou k dispozici mimo balíček.Nicméně, tam jsou některé případy, kdy vstupní offset musí být vyvážená co nejblíže.Proto budeme zkoumat požadované metody v tomto experimentu. "

Viděl jsem některé okruhy s LM741, nikdy zůstatek vyrovnat vstupní
Moje otázka je: "Když budeme muset vyrovnat vstup vyrovnává?"
Prosím, vysvětlete mi
Díky moc

Ahoj,
Vstupní offset napětí je zesilováno uzavřené smyčky zisk a zobrazí se na výstupu, vstupní zbytkový proud produkuje výstupní napětí rovnající se vyrovnat proud násobený zpět odpor krmiva.Takže v aplikacích, kde uzavřené smyčky zisk zesilovače není vysoká, podle výběru relativně nízký odpor zpětné vazby, můžete minimalizovat chyby v důsledku vyrovnání.V takových aplikacích, pokud chyby, kvůli vyrovnání je zanedbatelné ve srovnání s amplitudou signálů manipulováno, nemusíte mít na rovnováhu vyrovnat.Pochopitelně, ofset termín je důležitý v aplikacích DC pouze a pro AC aplikace nemusíte mít na starosti.

S pozdravem,
Laktronics

Chcete-li můj názor, citoval text poskytuje srozumitelné odpovědi na otázku.Offset vyvážení může být nutné, pokud počáteční offset napětí je není možné tolerovat v žádosti.

Vezměme si např. termočlánek zesilovač.5 mV offset (společná velikost s 741) by se rovnalo teplotní chyba asi 100 K. Pokud nemáte přesné zesilovač s nižšími offset napětí (kdysi tam nebyly žádné), offset vyvažování jediným prostředkem.Přesnost zesilovače jako OP07 s mnohem nižší offset napětí ještě offset vyrovnávací možnost, ale to je zřídka použité.

Jako další bod, dnešní systémy jsou často využívají offset balancig nebo kalibrace ve zpracování digitálního signálu, protože je to levnější, stabilnější a přístupné pro automatické testovací systémy nebo vlastní kalibrace.Osobně jsem nepoužil úpravu proměnné rezistory v každém design již řadu let.

to je v podstatě nutné, aby se ur výstup na nulu, může u nikdy vyváženosti accuratly ale u může snížit ji uzemnění ive vstup operační zesilovač přes odpor objímá hodnota je rovna equalent odpor kombinace, která je kladen na-ive vstup,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back