vysoká přesnost frekvence s AVR ATmega16 Counter

E

elec1363

Guest
ahoj chci postavit vysokou přesnost měřič frekvence s ATmega16 v rozsahu 50 Hz až 100 kHz. o vysokou přesností myslím asi 0,001 nebo 0,01 Hz. Postavil jsem se liší frekvence čítače už ale nemají vysokou přesností. pomozte mi, jak to mohu udělat?

Ahoj, co to vlastně snažíte dosáhnout? Měření pulsu šířku a vypočítat frekvenci nebo si počítat impulsy? Pokud budete počítat impulsy, přesnost je ve výpočtu, protože počet pulzů je celé číslo podle definice. Máte-li měřit délku pulsu výpočet odpovídající frekvence v 0.01Hz v rozsahu 100 kHz, musíte mít časovač, který počítá 100 kroků během jednoho tepu vašeho signálu. Jinými slovy, vaše časovač potřebuje ke svému běhu na 10 min MHz. Nevím, jestli konkrétní AVR může udělat. Ty by také potřebují čas od krystalu, který je s přesností na <0,1 ppm a váš signál, který chcete měřit, musí k žádné změně jeho frekvence do 0,1 ppm. Jaký druh aplikace těchto potřeb? Doufám, že jsem nic špatného předpokladů a to jen zdá trochu mimo rozsah pro ATmega16 Bob

milý ve skutečnosti chci vestavěných měřič frekvence měření freqeuncy.and přesnost je velmi důležité. pro expamle li funkce generetor udělat 1000.020 HZ mého zařízení chci vestavěných má ukázat, přesné frekvence. a já nevím, jak na to?

Ahoj, co jste vlastně snažíte dosáhnout? Měření pulsu šířku a vypočítat frekvenci nebo si počítat impulsy? Pokud budete počítat impulsy, přesnost je ve výpočtu, protože počet pulzů je celé číslo podle definice. Máte-li měřit délku pulsu výpočet odpovídající frekvence v 0.01Hz v rozsahu 100 kHz, musíte mít časovač, který počítá 100 kroků během jednoho tepu vašeho signálu. Jinými slovy, vaše časovač potřebuje ke svému běhu na 10 min MHz. Nevím, jestli konkrétní AVR může udělat. Ty by také potřebují čas od krystalu, který je s přesností na <0,1 ppm a váš signál, který chcete měřit, musí k žádné změně jeho frekvence do 0,1 ppm. Jaký druh aplikace těchto potřeb? Doufám, že jsem nic špatného předpokladů a to jen zdá trochu mimo rozsah pro ATmega16 Bob
Ahoj Bobe, také jsem chtěl postavit přesný měřič frekvence, nicméně, jeho požadované jak je uvedeno níže:-uC: Atmel nebo PIC; -displej: 05 z 7seg vedl,-rozlišení: 0,01 Hz;-rozsah: 40 až 60 Hz;-kód: Jazyk C (ve skutečnosti, chci postavit freg metr na měření freg z 220 Vac napájení) Laskavě mi nějakou radu, nějaký příklad, ... Díky vpředu! ;-)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back