vysoký výkon vedl dodávky design

C

caga

Guest
Nazdar,

Ví někdo, dobrý design pro krmení vysoce výkonnými LED diodami, jako je 1w hvězda?

První otázka se zvedne, co je nejlepší proud / napětí design krmit řekněme 6 nebo 12 těchto LED, pokud provedete 6 série ve dvou řadách například 22,2 V / 0,7 A, nebo s 2 LED diody 6 řádků, 2.1A, 7.4 v??

Chcete-li na baterky design s vysokou účinností, musí používat PWM nebo spínaný konvertor, jistě, ale který z nich?
Už jsem se snažil LM2576, který má eff o 65-70%, vwry nízká!Také se pokusil L4960, který má 80% eff se také zdá být nízká.

UC3843 mít na mysli teď, ale nemohli najít dobré řešení, nebo například jako start, protože UC3843 design není jednoduché, jak ostatní, je asi v polovině-vyspělé názory požadované myslím.Našel jsem pár nápadů, ale vše závisí na regulaci napětí, spíše než aktuální.Ne izolace je nutná, ale pokud je vstupní rozsah je široký lež 8-36V s vysokou účinností, bude super!

Nějaký nápad?

Dobrý den, caga,
I recoment pomocí jedné řady LED diod, protože pouze jeden odpor se používá v řadě řídit proud prochází, tedy nižší ztráty v odpor.
S cílem zvýšit účinnost jakéhokoliv přepínání regulátor, musíte udělat dobrý návrh desek plošných spojů, využití velmi nízké ESR elektrolytických kondenzátorů, použití dobré induktor a ujistěte se, že jádro není nasycený a nakonec použijte vhodný spínací dioda.
Další připomínky k výše uvedenému:
V případě, že induktor je malý, nasycené mastné kyseliny a nelze uložit více energie, eficiency kapky a spínací zařízení oteplí.Induktor může být ukončena s více než jedním vodiče paralelně s cílem minimalizovat účinek kůže z důvodu vysoké frekvence provozu.Pro 1 mm drátu, můžete použít dva dráty asi 0,5 mm a natočil o nich společně, nebo ještě tenčí dráty, pokud máte.
Dioda je také důležité, vybrat ten, který vyhovuje frekvence provoz vašeho obvodu, musí to být rychlá dioda.

ICs používáte, jsou docela dobrý a já nevidím důvod, proč máte nízkou efektivitu.
Pozdravy
S.

Díky.
LM2576 a L4590 má takové eff ve svých listech, takže myslím, že by jejich design eff není vhodný pro provoz baterie.Nemám šanci testování uc3843 Zatím ne, ale vím, že se používá hodně.

Navíjení cívek s mnoha dráty se zdá být dobrý nápad, budu se snažit.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back