vznášet pevnou funkci konverze bodu

O

omara007

Guest
kluci .. někdo má funkci pro převod reálných / float čísla pevnému bodu s danou přesností? například: Dávám Tato funkce toto číslo: (0.5) jako první argument a ve druhém argumentu Dávám tomu (1) je počet binárních číslic vlevo binární bodu, a (2) ve třetím argumentu jako počet binárních číslic vpravo od binárního bodu. Návratová hodnota bude (010), pokud je funkce nazývá funcX => vrátí funcX (0.75,1,2) (011) a tak dále .. funkce v Matlabu, VHDL, C jsou všichni vítáni ..

AA, omara007 napsal:
I dát (1) je počet binárních číslic vlevo binární bodu, a (2) ve třetím argumentu jako počet binárních číslic do právo na binární bodu.
Myslím, že je význam méně, aby požadované bity reprezentují tyto číslice, ponechané na radix bodu. Co když jste složili číslo není dostatečně reprezentovat toto číslo? Bude to zahodit nejméně nebo nejvýznamnější bity? Mimochodem může být tato funkce easly udělat. Pozdravy, Amr.

[Quote = amraldo] Myslím, že to je význam méně, aby požadované bity reprezentují tyto číslice, ponechané na radix bodu. Co když jste složili číslo není dostatečně reprezentovat toto číslo? Bude to zahodit nejméně nebo nejvýznamnější bity? [/Quote] Tam jsou některé pojmy, které jste možná chybí, jako přetečení .. nasycení .. Funkce může nasytit jeho stropu .. nebo prostě tvrdí přetečení vlajkou .. Pokud se nacházíte v blízkosti architektuře hardwaru, by u neřekl tak. Stačí becuase pokud jdete na design, budete omezen v určitých délky vektoru, kde u muset zmenšit data, aby se vešly nebo udělat nějaké práce arounds ..

AA, omara007 napsal:
Tam jsou některé pojmy, které jste možná chybí, jako přetečení .. nasycení ..
Ujistěte se, že mi nechybí tyto pojmy. Ale jste nezadali tyto požadavky v ur původní zprávě. jste řekl u určí požadovanou bitovou šířku, takže funkce by měla překonat všechny možné hodnoty povolily softwarem nebo hardwarem, cokoliv. také napsal:
vám bude omezeno v některých délky vektoru, kde u muset zmenšit data, aby se vešly nebo udělat nějaké práce arounds ..
Funkce s proměnnými parametry nemůže být syntetizován, pokud jste cílení hardware. Můžete modelovat jim pouze. Nakonec, jsem rád, že na pomoc v případě potřeby. Pozdravy, Amr.

Plz zkontrolujte dokumentaci pro "kolo", "podlaha", "ceil" a "opravit" v MATLAB.These jsou vestavěné funkce tam skripty nejsou availble

Já vím, tyto funkce a don ' t převést do pevného bodu v binárním formátu .. 4 z nich jsou zcela zaokrouhlování funkce a nemá nic do činění s plovoucí / pevný bod věcí ..

omara007 napsal:
Já vím, tyto funkce a nemají převést na pevný bod v binárním formátu .. 4 z nich jsou zcela zaokrouhlování funkce a nemá nic do činění s plovoucí / pevný bod věci ..
U lze použít a napsat ur conevrsion funkce pro extrahované části. Pozdravy, Amr.

kluci .. Problém není vůbec v ceinling / podlahy .. Ptám o plováku na pevné standardní funkce jsou k dispozici v jakémkoli jazyce .. nic víc, nic méně ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back